Niet echt lekker geslapen vannacht…

di 25 juli 2017

Even een update van de situatie in Zuid-Frankrijk deze ochtend, want we zijn er nog lang niet: de bosbranden houden aan en de angst zit er goed in. In de Var is tot nu 650 ha. verloren gegaan. Zwaarst getroffen zijn de omgeving van Artigues bij Saint-Maximin, La Croix-Valmer en Six-Fours. Ook was er brand bij Tourves, Fréjus, Saint-Julien-de-Montagnier, Saint-Tropez, Hyères en Signes. De situatie is en blijft zeer zorgwekkend… Lees hier verder: http://www.coteprovence.nl/update-bosbranden-houden-aan/

2 gedachten over “Niet echt lekker geslapen vannacht…”

  1. Ik hoop niet dat die foto het uitzicht vanuit jouw huis is. Dan zou ik peentjes zweten…
    Heb zelf in 2003 op Corsica op camping gestaan die bijna ontruimd zou worden. Hoefde niet, alles onder controle… Maar die Canadairs bleven maar overkomen, dagenlang. Toen draaide de wind en werden we ‘s nachts weer wakker van de brandlucht. Bleek dat ze de brand alleen om het dorp heen hadden weten te leiden. En nu kwam ie dus terug… Non, evacuatie was niet nodig. We zijn toch maar vertrokken.

  2. Kijk, Zuid-Frankrijk!

    Nee zeg, gelukkig niet. Die peentjes heb ik al gezweten in Portugal. Ook daar was er ‘niks meer aan de hand’ toen ik na een eerste brand naar huis ging om de kat te zoeken die in paniek was weggevlucht. Het huis stond er nog, maar ik was nog niet binnen of de wind stak op, de eucalyptusbomen in het bos achter het huis ontploften en een muur van vuur kwam op me af. Kat in de auto gegooid en als een gek over het enige smalle bergpaadje naar beneden gestuiterd. Met die muur van vuur op m’n hielen. Heb het gered maar er had geen boom over de weg moeten vallen. Twee weken later kwam er een tv-ploeg rondvragen wie de dode van dat huis op de berg was; mensen hadden me wel naar boven zien gaan, maar nooit meer naar beneden zien komen. De tv-ploeg was zeer teleurgesteld toen ik ‘ik’ zei…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven