Na de branden wil BB een jachtverbod, ik ook

za 29 juli 2017

La Fondation Brigitte Bardot heeft een brandbrief gestuurd aan de minister van milieu Nicolas Hulot met het dringende verzoek de jacht in het zuid-oosten van Frankrijk voorlopig niet toe te staan. Alleen al in de Luberon is 98% van de daar levende dieren door de bosbranden gedood, volgens Daniel Debenest van de Fédération de chasse de Vaucluse in een interview op de radiozender France Bleu.
De jacht begint normaliter in de Bouches-du-Rhône, de Var en de Vaucluse op 10 september. “Maar omdat er duizenden hectaren bos zijn verbrand de afgelopen weken, hebben dieren het al moeilijk genoeg om te overleven in die zwartgeblakerde woestijn. Het zou ronduit crimineel zijn om aan die tragedie ook nog eens een stelletje jagers toe te voegen. We moeten de natuur op z’n minst de kans geven zich te herstellen.” Aldus de stichting BB, die pleit voor een tijdelijk algeheel jachtverbod.
Ik zou daar graag een permanent algeheel jachtverbod van maken. Maar ja, daar ga ik helaas niet over. En of Hulot, dan wel de Office national de la chasse et de la faune sauvage (ONCFS, zeg maar de jagersvereniging) aan de oproep van BB gehoor geven? Het zou me verbazen.

4 gedachten over “Na de branden wil BB een jachtverbod, ik ook”

 1. Bram van Heusden

  Laten we nu eens hopen dat de wonderen de wereld niet uit zijn en dat zelfs Hulot de brandlucht niet uit z’n neus krijgt en alsnog gaat nadenken.
  Zou mooi zijn toch?

  1. Kijk, Zuid-Frankrijk!

   Ik help het je hopen Bram. Voorlopig is die Hulot meer een opportunist gebleken, of zoals BB het zelf zegt: “Hulot est un vendu et un lâche. Il n’a pas de parole. Je suis écœurée de voir comme il retourne sa veste.”

 2. BB is een fasciste en een hysterische aandachtstrekker. Dat wil niet zeggen dat de jagers wat clementie c.q. ‘dierlijkheid’ zouden mogen vertonen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven