1-20 augustus: Festival de Musique in Menton

wo 17 juni 2020

Categorieën: ,

(klik op de foto’s om ze te vergroten)

Een van de oudste en meest prestigieuze klassieke muziekfestivals van Europa heeft zichzelf opnieuw uitgevonden. De 71e editie zou eerst niet doorgaan, maar vindt nu toch plaats op twee unieke locaties in Menton (Alpes-Maritimes): de artiesten zullen optreden op het voorplein van de basiliek Saint-Michel Archange en in het Parc du Pian onder de eeuwenoude olijfboom die daar staat. Dankzij de moderne techniek kan iedereen ervan meegenieten zonder de distantition sociale in gevaar te brengen. De serie concerten bij de basiliek ‘Les Grands Interprètes’ worden via een livestream uitgezonden, de concerten in het park zijn direct te volgen middels een koptelefoon en wifi. Voor meer info: https://www.menton.fr/Festival-de-Musique.html

Bekijk de basiliek
Als je toch in de buurt bent, verken dan ook eens die schitterende basiliek Saint-Michel Archange, waarvan de eerste steen in 1619 werd gelegd. Daarna werd de bescheiden kerk steeds verder verfraaid en uitgebreid, en uiteindelijk in 1999 door Paus Johannes Paulus II per decreet tot basiliek uitgeroepen. Er zijn speciale rondleidingen (op afspraak) waarbij je uitleg krijgt over de indrukwekkende structuur en het prachtige barokke interieur kunt bewonderen. Meer info: https://www.menton.fr/la-basilique-saint-michel-archange.html

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven