Vakantietip: doe Toulon!

za 20 juni 2020

Categorieën: , ,

(klik op de foto om te vergroten)

De hoofdstad van het departement Le Var. Tussen de bergen en de zee, met liefst 300 dagen zon per jaar. De belangrijkste marinebasis van Frankrijk en de stad barst van de monumenten, prachtwijken en verrassende plekken die een bezoekje waard zijn. Er is een rijke hoeveelheid historisch erfgoed, forten, torens, schaduwrijke voetgangersgebieden én er zijn de sublieme stranden van het unieke ‘dorp’ Mourillon.
Je kunt Toulon verkennen met een toeristentreintje. Maar iedereen kiest ook en vooral voor de téléphérique (kabelbaan) van de Mont Faron (600 m hoogte) in 10 minuten omhoog, met panaoramisch uitzicht van de îles d’Or tot aan La Ciotat.
Meer info over Toulon: klik hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven