Mini-interview: hoe is het nu in Saint-Tropez?

di 28 juli 2020

Categorieën:

Het virus. Ik vroeg even aan mijn vriendin Mariet van Mil, de internationaal vermaarde ‘Miss Fix-it’ voor de rich & famous van het legendarische jetset-stadje Saint-Tropez in Le Var, hoe het nu zit. Een interview in 5 vragen.

1. Hoe is de sfeer bij jullie? Als vanouds?
“Nee zeker niet, wij gaan geen winkel meer binnen zonder mondkapjes en dat al even verplichte handengel-gedoe.”

2. Zorgt corona voor merkbaar minder toeristen?
“Nee, hier niet. Er zijn wel minder toeristen van buiten Europa maar dat wordt weer aangevuld met de Franse toeristen die in eigen land blijven. Ik zie een soort van mix met aan de ene kant de ‘Vip Clients’ die privé vliegen of varen en zich met een heli of privé- chauffeur verplaatsen naar privé villa’s en ‘second homes’. Verder heb je de toeristen die zich een hotel of huurvilla kunnen veroorloven, een groep die naar de glampings of campings komt en tenslotte de Fransen die in eigen land een dagje Saint-Tropez doen.”

3. En in jouw vak?
“Alle Vip privé-events zijn geannuleerd en/of doorgezet naar 2021.”

4. Houdt men zich aan distanciation social van 1 meter?
“Zeker op individueel niveau gaan wij er hier onder de lokale bevolking zeer respectvol mee om. Wat betreft bezoekers is het natuurlijk moeilijk in te schatten wie er in familieverband bij elkaar zijn.”

5. Hoe oogt dat, zo’n bal masqué op het strand?
“Dat oogt prachtig, met een select gezelschap van 50 Vip’s en dan een waanzinnige artiest erbij.”

1 gedachte over “Mini-interview: hoe is het nu in Saint-Tropez?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven