Bouches-du-Rhône: grote natuurbrand

wo 5 augustus 2020

Categorieën:

Ter hoogte van Martigues (ten westen van Marseille aan de schitterende Côte Bleue, Bouches-du-Rhône) woedt sinds gistermiddag een hevige natuurbrand, aangewakkerd door de mistral. Ondanks de inzet van 1.800 brandweerlieden en blusvliegtuigen zijn ruim 1.000 hectares verloren gegaan. Er moesten 2.700 mensen geëvacueerd worden, campings ontruimd, velen brachten de nacht op het strand door. De dorpen Saint-Julien en Saint-Pierre-les-Martigues werden door het vuur bedreigd. De brand zou inmiddels onder controle zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven