Kijk, óók Zuid-Frankrijk!

ma 14 september 2020

Categorieën:

Door Renée Vonk-Hagtingius

Vandaag het magazine ‘Leven in Frankrijk’ in de bus. En ik sta er in! Met een reportage over de drie mooiste dorpjes van het Canton de Fayence: Bargemon, Seillans en Fayence zelf. Ik ben er blij mee, het is een mooie reportage geworden. Zoals ‘Leven in Frankrijk’ een prima magazine is over het land waar ik me al ruim 30 jaar thuis voel, en dan met name in Zuid-Frankrijk. Vraag me niet om een verhaal te maken over Normandië, of over Parijs, dat wordt niks. Maar zakken we af naar het zuiden, ja, dan wordt het een thuiswedstrijd. Op m’n platform https://kijkzuidfrankrijk.com lees je er alles over, maar dat wisten jullie al. In ‘Leven in Frankrijk’ staat trouwens ook een prachtverhaal van mijn vriend Paul Smit, met wie ik al jarenlang samenwerk. Gaat over steenbokken, houtbewerkers en barok in de Haute Maurienne.
Frankrijk is nogal groot, Zuid-Frankrijk niet minder. Op mijn platform ging het vooral over zuid-oost Frankrijk, maar het zuid-westen hoort er natuurlijk net zo goed bij, dat trekken we de komende tijd recht; we zijn grensverleggend bezig, zeg maar. Dus ja, ook een mooie reportage over de Dordogne hoort er intussen tussen.
De Fransen zelf hebben deze zomer – op dringend aanraden van de regering trouwens – hun eigen land (her)ontdekt. Daar krijg ik veel over te horen en te lezen.
Dan is het misschien geen slecht idee om een beetje reclame te maken voor een Nederlandstalig tijdschrift dat het héle land bestrijkt. Enneh… echt niet alleen omdat ik er zelf in sta hè.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven