Agenda (onder voorbehoud)

wo 16 september 2020

Categorieën: ,

17-19 september: La grande braderie de Nice
Vooralsnog lijkt de Grande Braderie de Nice (Alpes-Maritimes) vanaf morgen (donderdag) gewoon door te gaan. Ondanks de ‘crise sanitaire’ heeft het gemeentebestuur besloten dat de middenstand van Nice uitverkoop mag houden met een kraampje voor de deur van de winkel. Wel wordt het winkelend publiek geacht zich aan de geldende coronamaatregelen te houden, dus masker op, handen in de gel en afstand houden tot andere koopjesjagers.
Meer info: klik hier.

19-20 september: Les Journées européennes du patrimoine
Ze zijn er weer, de ‘Journées européennes du patrimoine’, dit keer op 19 en 20 september. Maar misschien ook niet. In deze coronatijden is immers alles tot het laatste moment onzeker. Dus ook van de evenementen en manifestaties, bezoekmogelijkheden en rondleidingen van dit jaarlijkse culturele evenement kun je niet zeker zijn. De bedoeling was dat er zo’n 14.000 stuks erfgoed en monumenten te bezichtigen zouden zijn, maar dat gaat lang niet overal gebeuren. Een aantal prefecturen en gemeenten hebben zelfs besloten maar helemaal van die journées af te zien. Zoals het departement Les Bouches-du-Rhône en de gemeente Nice (Alpes-Maritimes).
Waar er nog wel wat te beleven valt zijn strikte sanitaire protocollen van kracht.
Kijk hier wat de stand van zaken is en waar je (nog?) wel terecht kunt: https://www.journees-du-patrimoine.com

Geen vijgenfeest
La Journée autour de la figue in Sollies-Pont (Le Var), gepland voor 20 september en die jaarlijks 15.000 bezoekers trekt, is geannuleerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven