De dakloze die beloond werd

wo 14 oktober 2020

Categorieën: ,

Door Peter Hooft

‘Nieuws’ is in veruit de meeste gevallen weinig opbeurend. Ik vind dat niet erg, per saldo leef ik ervan als journalist. Maar soms kom je sympa-nieuws tegen waarvan ik vind: moet ik toch ook even opschrijven.
Dit gaat over de dakloze Roemeen Jojo (52), een wees die al een tijdje geleden in Nice (Alpes-Martimes) is terechtgekomen. Geen werk, geen dak boven zijn hoofd, hij slaapt al 4 jaar op de trappen van het Mamac (Musée d’Art Moderne et d’Art contemporain), wassen bij de fonteinen. Hij verdient een schijntje als verkoper van de krant ‘Sans abri 06’, de daklozenkrant, voor de deur van supermarchés en zo. Die wordt uitgegeven door de hulporganisatie ‘Association Solidarité 06’. Jojo koopt de krant in voor € 0,01 en mag die voor € 2 verkopen. De winst is voor hem.
Toen hij begreep dat die ‘tempête Alex’ verwoestend had uitgehaald, besloot hij zijn hele ‘spaargeld’ van € 150 aan de slachtoffers te doneren.
De Association zette dat gebaar op de sociale media. Waarna de gemeente Nice besloot hem te belonen. Hij kreeg een baan(tje) en serieus onderdak aangeboden. Hij is nu ambtenaar. De reactie van Jojo, onder een stortvloed van tranen: “Merci, merci, merci!”
Iemand anders zal nu wel zijn functie van krantenverkoper overnemen.

4 gedachten over “De dakloze die beloond werd”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven