Alert info: mogelijke confinement voor PACA, Bretonse coronavariant

di 16 maart 2021

Categorieën:

Regio-president Renaud Muselier zei vanmorgen in een tv-interview dat hij verwacht dat de hele regio Le Sud/PACA tot een ‘confinement’ (lockdown) veroordeeld wordt. Tot nu geldt zo’n ‘confinement’ alleen in de weekenden in een deel van het departement Alpes-Maritimes (Nice en omgeving). Muselier, die zei op zijn ‘intuïtie’ af te gaan, denkt dat ‘Parijs’ morgen besluit tot een vierde ‘weekend-lockdown’ voor Nice, plus dezelfde maatregel voor het hele departement Alpes-Maritimes én voor de departementen Bouches-du-Rhône, Le Var, de Vaucluse, Alpes-de-Haute-Provence en Hautes-Alpes. Muselier sluit ook een ‘confinement’ voor een hele week niet uit.

In Bretagne is na de Britse, de Zuid-Afrikaanse en de Braziliaanse een nieuwe variant van het virus vastgesteld. Er moet nog uitgezocht worden in hoeverre de Bretonse versie van corona extra gevaarlijk is.

Zoals gebruikelijk morgen (woensdag) op dit platform de coronaweek in cijfers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven