Virtuele vakantietip: kies je mooiste markt

di 23 maart 2021

Categorieën: , ,

Lekker slenteren langs kraampjes met de meest uiteenlopende waren, van superverse vis tot modieuze jurkjes. De geuren opsnuiven van kruiden en specerijen, genieten van de kleuren van de Provence, kijken, proeven en ontdekken. En niet alleen daar natuurlijk, in heel Frankrijk is de markt altijd en overal ‘the place to be’.
Het kan nog steeds in coronatijd, maar dan weer niet overal. Dat is schrijnend, en dat voelt een beetje oneerlijk ook. Net zoals met de ‘brocantes’ en de ‘vides greniers’. In sommige gemeenten: geen punt, paar kilometer verderop juist streng verboden. Vrijwel iedereen wordt er gek van, de markthandelaren zijn woedend, net zoals de mensen die particulier iets willen wegzetten bij zo’n vide grenier.
Sfeer is op Franse markten eigenlijk belangrijker dan handel. En bepaald niet alleen voor de toeristen.
Dus is het mooi dat iedereen ondanks dat virus virtueel langs kan slenteren.
Voor de vierde keer op rij organiseert TF1 de verkiezing van de ‘mooiste markt’: Le plus beau marché de France. Presentator Jean-Pierre Pernaut is inmiddels opgevolgd door Marie-Sophie Lacarrau, maar de formule is hetzelfde gebleven. Je kunt stemmen op je eigen favoriet via internet, vanaf 29 maart. Op 22 juni wordt de winnaar bekend gemaakt in een tv-special van TF1.
Meestemmen? Klik hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven