De auto van Le gendarme de Saint-Tropez verkocht (met filmpje)

wo 31 maart 2021

Categorieën:

Het duurde nog geen dag of hij was verkocht. De Oldsmobile cabriolet Cutlass uit 1963, die te zien was in de laatste aflevering van de roemruchte filmreeks ‘Le Gendarme du Saint-Tropez’ (1964) met de onvergetelijke Louis de Funès in de hoofdrol, heeft een nieuwe eigenaar. De klassieker met 108.500 km op de teller, ging op leboncoin de deur uit voor € 28.500. Verkoper Stéphane Cerqueira, eigenaar van garage AMG Sport in Grigny (Rhône-Alpes), geeft er een echtheidsgarantie bij, plus een verklaring van de filmmaatschappij dat het inderdaad om de originele bolide gaat. Cerqueira heeft de zeldzame cabrio (V8 motor, 187 pk, elektrisch schuifdak) geheel gereviseerd en (helaas) hemelsblauw overgespoten.
De gelukkige koper uit Bretagne – die verder alleen kwijt wil dat hij restaurateur en collectioneur is – was de eerste die reageerde op de advertentie. Hij is een groot fan van Louis de Funès en is vast van plan, als het weer kan, met de voiture een tripje naar het zuiden te maken om ermee over de boulevard van Saint-Tropez te paraderen.
Hoe de oorspronkelijke versie er uitzag? Klik hier, en geniet meteen even mee van Louis de Funès.

3 gedachten over “De auto van Le gendarme de Saint-Tropez verkocht (met filmpje)”

  1. Zo heerlijk om St Trop even te zien, terwijl het op dit moment zo onbereikbaar is!! Ik hoop in juni er weer rond te kunnen lopen na 2 jaar!!!!!

  2. Heleen Metselaars

    Ook ik hoop er weer gauw rond te lopen en te genieten van vogels van allerlei pluimage, vorig jaar voor t eerst sinds bijna vijftig jaar niet ….krijg heimwee van zo n filmpje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven