Actualités: Retour de France, gratis test

wo 9 juni 2021

Categorieën:

Merkwaardig dat er voor Frankrijk (afgezien van Corsica) nog steeds een code oranje (negatief reisadvies) geldt? Het RIVM hanteert als norm: bij meer dan 150 besmettingen per 100.000 kleurt een land oranje. Daarbij wordt gekeken naar dat cijfer over twee weken. In Frankrijk was dat getal vorige week 90, deze week 68. Bij elkaar opgeteld 158, dus code oranje.
Gelet op de gunstige ontwikkelingen kan het bijna niet anders of Frankrijk wordt uiterlijk volgende week ‘geel’ verklaard.
– Wie nu naar Frankrijk reist, is welkom. Geen quarantaine, geen tests. Maar wie niet gevaccineerd is, moet een negatieve test jonger dan 72 uur kunnen overleggen. Ook een goedkopere antigeentest en het ‘gele boekje’ als vaccinatiebewijs zijn goed genoeg als toegangsbewijs voor het land. Met één prik word je niet als gevaccineerd beschouwd. Dan moet je dus zo’n negatieve test kunnen tonen.
In de praktijk wordt er overigens amper gecontroleerd.
– Op vakantie in Frankrijk tussen 2 vaccinatie-data in: je kunt die 2e prik niet(!) in Frankrijk laten zetten. Volgens de Franse autoriteiten ben je voor zo’n 2e vaccinatie aangewezen op de locatie van de eerste. Geldt ook voor de Fransen zelf.
– Terug naar Nederland/België: vanuit een ‘oranje’ land als Frankrijk moet je bij terugkeer een ‘jonge’ (72 uur) negatieve test kunnen laten zien en word je geacht 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Na een nieuwe negatieve test is 5 dagen genoeg.
– Die ‘retour-test’ is in Frankrijk gratis.

11 gedachten over “Actualités: Retour de France, gratis test”

 1. Verwarrend allemaal, als je Corona hebt gehad volstaat 1 prik maar in Frankrijk wordt dat niet gezien als voldoende?

 2. Zou je dan ook een zelftest kunnen meenemen? Dat is toch ook een antigeentest? Als je aangehouden wordt kan je direct laten zien dat je negatief bent?

  1. Terpstra-van Oort

   Er is een lijst bij franse buitenlandse zaken( digitaal te zien in het nederlands) waar je die gratis test kan laten doen. Gratis voor franse en toeristen. Ze willen graag dat je komt als toerist!

   1. Goedemorgen,

    Wanneer je een keer gevaccineerd bent en na de vakantie de tweede vaccinatie krijgt, heb ik begrepen dat je een PCR test of allergeentest?? moet laten doen, 72 uur voor vertrek. Mijn vraag is; waar kan ik dit precies zien, het is voor mij net zo duidelijk wat je bedoelt en waar kan ik het gratis laten doen? Ik vind het erg onduidelijk. GGD, assistent huisarts, niemand weet het, niemand kan je helpen met informatie.

   2. Hallo,

    https://nl.ambafrance.org/Gezondheidspas-in-Frankrijk
    Dit betekent:
    – voor gevaccineerde personen dat er geen beperkingen meer gelden bij aankomst op het Franse grondgebied vanuit Nederland; Voor hen geldt geen quarantaineplicht en geen Covid test verplichting.
    – voor niet-gevaccineerde personen dat ze het negatieve resultaat van een Covid-19 moeten overleggen bij aankomst in Frankrijk. Het kan hier gaan om een PCR-test OF een antigeentest. Deze moet minder dan 72 uren voor vertrek zijn afgenomen.

  2. Die is inderdaad gratis, zoals alle tests in Frankrijk gratis zijn voor Fransen en buitenlanders. Je moet wel een afspraak maken. Kijk op internet naar dichtstbijzijnde testlocatie. Zelf ervaren.

  1. Kijken wat de Franse overheid daar over publiceert ,die is daar heel klip en klaar over en komt overeen met het bericht hierboven

 3. Goedemorgen,

  Wanneer je een keer gevaccineerd bent en na de vakantie de tweede vaccinatie krijgt, heb ik begrepen dat je een PCR test of allergeentest?? moet laten doen, 72 uur voor vertrek. Mijn vraag is; waar kan ik dit precies zien, het is voor mij niet zo duidelijk wat je bedoelt en waar kan ik het gratis laten doen? Ik vind het erg onduidelijk. GGD, assistent huisarts, niemand weet het, niemand kan je helpen met informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven