De mooiste stranden van de Alpes-Maritmes

di 29 juni 2021

Er was weer eens zo’n onderzoek, van de Nice Matin dit keer. Wat we de 10 mooiste stranden aan de Côte d’Azur vonden, zeg maar zo tussen Menton en Théoule-sur-Mer. Dat ging dus uitsluitend over de Alpes-Martimes, terwijl er ook schitterende stranden te vinden zijn in het aanpalende departement Le Var.
Doen we niet moeilijk over. Vandaag dus een lijstje met de fraaiste stranden in Alpes-Maritimes, morgen een opsomming van de mooiste stranden van Le Var.

La pointe de l’Aiguille in Théoule-sur-Mer (foto)
In 2018 al eens uitgeroepen tot mooiste strand van de Côte d’Azur.
Een baai in het parc naturel départemental van La pointe de l’Aiguille, ideaal om te snorkelen en te duiken. Beetje luieren op je handdoekje kan natuurlijk ook.

Les criques du Dragon, île Sainte-Marguerite
Je moet er met de boot naartoe, om dit strand op het ‘île Sainte-Marguerite tegenover Cannes te bezoeken, maar het is de moeite waard. Ongerept en afgelegen, met fraai uitzicht op het ‘île Saint-Honorat.

La plage Paloma in Saint-Jean-Cap-Ferrat
Elk jaar rolt dit strand wel als een van de mooiste van heel Frankrijk uit de bus. Kristalhelder water, uitzicht op Beaulieu-sur-Mer en Eze, ideaal om te picknicken en een selfie te maken voor Instagram.

La plage du château in Mandelieu
Gelegen tussen de haven en het château van Mandelieu, is perfect voor een vroege ochtendduik, vanwege de ligging op het oosten waardoor de zon het strand al snel verwarmt.

La gravette in Antibes
Aan de voet van de stadswallen en op een steenworp afstand van het oude centrum van Antibes. Een idyllisch plekje middenin de stad. Het zwemwater is wat minder, maar wordt goed gecontroleerd.

La petite Afrique in Beaulieu-sur-Mer
Vlakbij de haven van Beaulieu en overschaduwd door indrukwekkende rotspartijen. Een van de meest tot de verbeelding sprekende stranden van de Côte d’Azur.

La Plage passable in Saint-Jean-Cap-Ferrat
Niet te missen strand met schitterend uitzicht op de rede van Villefranche, met een turquoise zee die in niets onderdoet voor die rond de Bahama’s.
Perfect om te paddelen en tevens vertrekpunt voor een wandeling langs de ‘sentier du littoral’.

La plage des dauphins in Mandelieu
Aan de voet van het Estérel Massief en heerlijk beschut zwemwater dankzij twee kunstmatige rotsdijken in zee. Ten westen van Mandelieu, in de buurt van het aangrenzende Cannes-la-Bocca.

Les sablettes in Menton
Het fotogeniekste strand van allemaal, met de kleurrijke gevels van Menton en de bergen van Italië als decor. Het strand zelf stelt niet zo heel veel voor, maar hier moet je toch minstens eenmaal een Instagrammie hebben gemaakt. Of gewoon even hebben rondgekeken.

La plage du midi in Cannes
Het meest stadse strand van het klassement. Middenin Cannes, ideaal gelegen voor een vluchtige pauze of een snelle lunch met ‘les pieds dans l’eau’. Met fraai uitzicht op de Estérel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven