Met een ‘pass’ op het terras?

di 13 juli 2021

Categorieën:

Berichtten we gisteravond al over, de toespraak van president Macron. Zoals te doen gebruikelijk is er sprake van onduidelijkheid over de aangekondigde maatregelen (per ‘begin augustus’) die trouwens eerst nog door het parlement goedgekeurd moeten worden. De ‘pass sanitaire’ (papier of QR-code) – ook voor kinderen ouder dan 12 jaar – zal verplicht zijn bij een bezoek aan een café, restaurant, een ‘centre commerciale’, een museum.
Maar niet(!) als je gewoon boodschappen doet bij een supermarché!
Volgens de regeringswoordvoerder Attal en de minister Borne gaat die ‘pass’ ook verplicht worden als je bij een café of een restaurant op het terras plaats neemt. Maar allicht gaat dat alleen over de terrassen van ‘kleine’ uitspanningen. Er is ook in dit verband sprake van maximaal 50 mensen die onderling afstand moeten houden.
Het zal dezer dagen wel concreter worden.
En er lopen al rechtszaken, ook op Europees niveau. Mag een overheid burgers tot vaccinatie verplichten? Zorgmedewerkers zouden er in Frankrijk toe gedwongen worden.
Morgen meer.

2 gedachten over “Met een ‘pass’ op het terras?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven