Actualités: bosbranden, files

do 19 augustus 2021

Categorieën:

– De monsterlijke natuurbrand in het Massif des Maures in Le Var is nog steeds niet onder controle. Vanmorgen was er optimisme, in de loop van de nacht was de wind veel minder nadrukkelijk aanwezig. Maar in de middaguren deed de mistral opnieuw van zich spreken, vooral in de omgeving van Le Cannet-des-Maures. Het zou om 5 nieuwe brandhaarden gaan. Er zijn in het getroffen gebied nog steeds meer dan 1.000 pompiers en 250 voertuigen met het vuur in gevecht. De schade aan de natuur betreft inmiddels ruim 8.000 ha. Er zijn geen nieuwe dodelijke slachtoffers (2), vooralsnog zijn 50 woningen beschadigd of helemaal afgebrand. De prefect van Le Var verzoekt het verkeer de autoroute A57 tussen Le Luc en Pierrefeu te mijden.
De natuurbrand in de Vaucluse (Baumes-de-Venise, Le Massif des Dentelles) is sinds gistermiddag 16 uur onder controle.

– Verkeersinformatiedienst Bison Futé waarschuwt voor een 3e ‘Zwarte Zaterdag’ op de autoroutes in het zuid-oosten op het traject zuid-noord. Vakantiegangers die terugkeren. In overige delen van het land code ‘rood’, voor die routes zuid-noord. Meer info: https://www.bison-fute.gouv.fr

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven