‘Slow foot’ door de Gorges du Verdon

ma 30 augustus 2021

Een vakantietip voor wie in september komt, groot gelijk, de hitte en het massa-toerisme zijn voorbij. Aarzel dan vooral niet de beroemde Gorges du Verdon (op de grens van de departementen Alpes-de-Haute-Provence en de Var) te ontdekken. Dat kan op allerlei manieren, niet altijd zonder gevaar. Maar je kunt kiezen voor een even bedaarde als spectaculaire wandeling door de Basses-Gorges. Misschien niet het meest majestueuze traject, maar het ‘sentier du garde’ is een belevenis. Het pad is ooit gecreëerd door onderhoudslui die het canal in de gaten moesten houden. Nu is er een schitterende wandelroute van gemaakt, met af en toe metalen trappen. Je loopt boven langs het water, je komt bij de chapelle Sainte-Maxime en tenslotte op het plateau de Male Saque. Begin (en eindig) je wandeling op de parkeerplaats van het bijzondere Musée de Préhistoire in Quinson. Dan even doorlopen naar de base nautique, de brug over en dan begint het sentier.

Lente: 9,9 km.
Duur: 4 uur.
Hoogte: maximaal 418 meter.
Moeilijkheidsgraad: gering.
Meer info: klik hier.

Lunchen in Quinson
Relais Notre Dame, Route de Montmeyan, +33 (0)4 92 74 40 01, ook logies.
Chez Kinou, Route de Montmeyan, +33 (0)4 92 74 40 29.
O’Resto, Route de Riez, +33 (0)6 32 68 41 71.
Petite Cheffe à domicile, Rue Puits de Ville, Avenue du Verdon, +33(0)621 09 39 58.

4 gedachten over “‘Slow foot’ door de Gorges du Verdon”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven