Wandelen: van het strand zo de rust in

wo 1 september 2021

Misschien kies je voor een nazomerse vakantie aan de Côte d’ Azur. Bijvoorbeeld ter hoogte van het nadrukkelijk aanbevolen Antibes (Alpes-Maritimes) voor wie zelfs nog (of juist) in september de sfeer van de Rivièra wil opsnuiven. Als het weer meezit, kun je in deze periode nog lekker naar het strand, de Méditerranée is nog van een behaaglijke temperatuur.
Je zou naar het schitterend gelegen Plage de la Garoupe kunnen gaan, beter bekend als Plage Keller. Daar vind je het top-strandrestaurant Le César, een soort enclave voor de rich & beautiful, met een bijbehorend prijskaartje. Maar chef Olivier Condet weet van koken en vooral met vis doet hij mooie dingen. Maar voor wie op iets van rust gesteld is: iets ten oosten van de Plage de la Garoupe begint een voetgangersweggetje langs de zee en na zo’n 2.5 km sla je rechtsaf ‘le Chemin des Douaniers’ in die je van de kust leidt. Een fantastische wandeling, je komt even in een heel andere wereld terecht. Na een tijdje linksaf en je bent op de Ave. Mrs. Beaumont. Via de Bld. Kennedy en de Ave. André Sella kom je weer uit op het Plage de la Garoupe.
Lengte: 5 km.
Duur: 2 uur.
Moeilijkheidsgraag: zeer gering.
Meer info: klik hier.

2 gedachten over “Wandelen: van het strand zo de rust in”

  1. In 1974 was ik voor het eerst op La Garoupe. De kaart die ik mijn ouders schreef heb ik nog, 8 gulden voor een matras!! Eten bij chez Keller, dat zat er niet in, wel het opsnuiven van die heerlijke lucht van gebakken vis. Nu liggen we er wel eens met onze boot en eten bij Chez Keller. Soms denk ik wel eens dat 1974 zo gek nog niet was, al was het maar om nog een keer 19 jaar oud te zijn.

    1. Ook ik heb hier mijn jeugdherinneringen in Juan les Pins. Vandaag teruggekeerd naar de Cóte d ‘Azur. Voor een matras betaal je nu €35 en dan is het nog geen hoogseizoen! De kust is helemaal volgebouwd. Vroeger was in Golf Juan een klein vissershaventje en nu liggen er superjachten. Waar blijft de tijd! Voor mij is dit wel afscheid nemen van wat eens was………..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven