Nazomer-vakantietip: wandelen met gieren (filmpje)

wo 8 september 2021

Een echte bergwandeling, het Sentier du Vercours d’Archiane. In de Pré-Alpes, departement La Drôme. Je begint op 766 meter en bereikt een hoogte van 1.137 meter. Het gebied dankt zijn faam aan de Maquis du Vercors die er in 1944 een Vrije Republiek uitriep. Maar nu gaat het vooral om de unieke flora en fauna, je komt er korhoenen, steenbokken en gieren tegen die met hun vleugelspanwijdte van soms wel 3 meter diepe indruk maken. Met name het Cirque d’Archiane is een fantastische observatiepost. En je weet je omringd door de schitterende natuur van het regionale park Vercors. De wandeling is beslist een uitdaging, het Office du Tourisme raadt nadrukkelijk aan de kaart IGN 3237OT mee te nemen. Je start in Archiane, via de Hauts Plateaux du Vercors kom je het carrefour de l’Aubaise.
Lengte: 5,1 km.
Duur: 2,5 uur.
Moeilijkheidgraad: bovengemiddeld.
Meer info: klik hier.
Filmpje: klik hier.

Lunchen:
Refuge d’Archiane, hameau Tresohenu-Creyers, +33 (0)4 75 21 24 47.
Les Petits Fourneaux, 8 Rue Joseph Reynaud in Die, +33(0)4 75 21 00 94.
Les Bons Passants, Place de la République in Die, +33(0)4 75 21 01 01.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven