Tip: de Mimosa-Route

ma 31 januari 2022

Door Denise Baudet –

 

Voor zover formidabel toerisme in deze ellendige corona-periode kan: de Mimosa-route aan de Côte d’Azur, tussen Bormes-les-Mimosas (Var) en Grasse (Alpes-Maritimes)! Een traject van zo’n 130 km dat je ook voert langs Rayol Canadel-sur-Mer, Sainte-Maxime, Saint-Raphaël, Mandelieu-La-Napoule, Tanneron en Pégomas.

Praat je over de unieke beleving van het massaal aanwezige ‘gouden geel’ van de winter aan de Côte. Die kleur, die geur.

Zoals wel vaker (denk aan de Promenade des Anglais in Nice) waren het de Britten die Zuid-Frankrijk aan een speciale attractie hielpen. Mimosa komt uit Australië, de Engelsen die in 19e eeuw aan de Côte overwinterden, leek het een kansrijk idee om die boom te importeren. Ze hadden gelijk, alle – niet alleen klimatologische omstandigheden – bleken ideaal.

In de bossen, op heuvels, langs de weg

En nu vind je (tot ergens in maart, afhankelijk van het weer) mimosa in bossen, op heuvels en zelfs langs de weg. Onder normale omstandigheden waren er altijd mimosa-feesten langs die route en zelfs carnavals, dit jaar bijna nergens.

Maar dat belet niemand om dat traject ‘en voiture’ te verkennen. En vrijwel overal zijn er wandelingen uitgezet, waarbij je door een gids begeleid wordt.

Voor de goede orde: zelf mimosa afknippen en mee naar huis nemen, is verboden.

Tanneron

Bij het Lac de Saint-Cassien

Het dorpje Tanneron in de Var (op 500 meter hoogte in het Massif de Tanneron, 1.600 inwoners) noemt zich graag ‘la capitale’ van de mimosa. Daar zit wel wat in. In deze periode van het jaar regeert het gele goud in die omgeving het bestaan.

Een zekere charme valt Tanneron ook anderszins niet te ontzeggen. En vrijwel om de hoek van het super populaire Lac de Saint-Cassien, ’s zomers een alternatief voor toeristen die het op de stranden aan de Côte een beetje druk vinden.

Aarzel in Tanneron niet voor de lunch te boeken bij Café-restaurant des Voyageurs of La Familigila, alle twee op de Place de la Mairie.

Méér: routedumimosa.com

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven