Vakantietip: met je hond naar het strand?

di 3 mei 2022

Door Patrick de Graaf

Toen ik nog in Nederland woonde en voor vakantie naar Zuid-Frankrijk wilde vliegen, vond ik dat mijn hond mee moest. Achteraf geen goed idee. Mijn beste vriend in een kooi op zo’n lopende band naar het bagageruim van het vliegtuig. We waren allebei in tranen. Na de landing in Nice vonden we elkaar terug, nadat ik bijna een uur steeds wanhopiger bij de bagageband had zitten wachten. Maar daar was-ie dan, verongelijkt achter de tralies, maar blij toen de celdeur eindelijk weer open ging.

Voor zover dat kan, bood ik mijn excuses aan en besloot ik nooit meer met mijn hond te vliegen. Tot we ons hier vestigden, werd het een reis per auto. Duurt wel lang, maar heeft iets vertrouwds. Trouwens, hoezo duurt lang?

Ik begrijp uit de Nederlandse media dat je op Schiphol uren moet wachten voor je toegang tot een vliegtuig hebt en wat dan als je met je hond in de rij staat? Een gruwelijk idee.

Ik woon in de nabije omgeving van Nice, voor de 2e keer uitgeroepen tot de meest vriendelijke hondenstad van Frankrijk. Door het zeer serieus te nemen tijdschrift van de stichting ‘30 millions d’amis’ dat opkomt voor (huis)dierenrechten.

Hoezo uitgerekend Nice? Nou, er zijn 3 stranden waar je met je hond naartoe kunt, ze mogen mee in de tram én (volgens een gemeentelijk beschikking) mee naar je werk, lees kantoor. Er zijn ook 3 hotels waar ze de rode loper voor je hond uitleggen: West-End, Beau Rivage en Aston la Scala.

Ik kan niet zeggen dat het in heel Frankrijk ‘hondenvriendelijk’ is. Maar als je van zomer ook je hond een Frans vakantieavontuur wilt bezorgen, kijk wat strandvermaak op sites als: www.30millionsdamis.fr en/of www.chiensderace.eu.

Daar vind je wat waar kan/mag, aangelijnd of niet.

1 gedachte over “Vakantietip: met je hond naar het strand?”

  1. Theo de Groot

    Inmiddels al 50 jaar op vakantie in Frankrijk. De hond….. (De drie honden die ik heb gehad en onze Bickel die we nu hebben) zijn altijd meegegaan. Hij voelt wanneer we weggaan en zo gauw zijn kussen achter in de auto ligt springt hij er in. ? Baas blij ? blij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven