Corona: het gaat nu snel beter

wo 11 mei 2022

Categorieën:

Alle indicatoren wijzen erop dat de situatie in Frankrijk snel verbetert. In het voorbije etmaal weliswaar 56.449 nieuwe besmettingsgevallen, maar in hetzelfde etmaal een week geleden was dat cijfer nog 67.017. Ook gunstig: de ‘taux d’incidence’ (aantal besmettingen per 100.000) daalde deze week van 554,59 naar 405,00 en het besmettingspercentage (positief getesten) van 23,7% naar 20,3%.

Meer goed nieuws: in de ziekenhuizen liggen nu 20.499 corona-patiënten, 2.350 minder dan een week geleden. Ernstig ziek: 1.364, een min van 134. Er overleden deze week 717 mensen aan het virus, een week eerder 835. Het dodental bedraagt nu 146.979.

Van de bevolking is 81% gevaccineerd, 79,6% twee keer en 69,2% drie keer.

Volksfront van linkse partijen

Met het oog op de parlementsverkiezingen in juni hebben de linkse partijen een samenwerkingsakkoord gesloten. Op de affiche staat: NUPES, te lezen als Nouvelle Union Populaire Écologique et Social. Het gaat om de ‘groene’ EELV (Europe Ecologie Les Verts), het zeer linkse France Insoumise van Jean-Luc Mélenchon, de Parti Spcialoste en de communistische partij.

Nog geen nieuwe regering

President Macron heeft vooralsnog geen nieuwe regering benoemd. De vraag die het land bezig houdt, is: wie wordt de nieuwe premier? Bij demonstraties klinkt de roep ‘Melenchon au Matignon’ (de ambtswoning van de eerste minister).

Droogte bedreigt de wijnoogst

Ook in grote delen van Frankrijk valt te weinig regen. Nog (?) niet zo’n probleem voor de toeristen, maar nu al wel voor de wijnbouwers die zich grote zorgen maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven