1. Rijkdom langs het Sentier de Cap d’Ail

Sterk aanbevolen voor een superieure wandeling langs de Méditerranée: le sentier de Cap d’Ail. Van het Plage Manquet in het oosten naar het Plage Mala in het westen., Nog afgezien van de zee schitterende natuurlijke rijkdom en je komt langs villa’s waar beroemdheden als Winston Churchill en Greta Garbo logeerden en die nu bewoond worden door de ‘well-to-do’. Je komt langs het pointe des Douaniers (parking, restaurant), vulkaan rots. Het pad is goed begaanbaar, af en toe wat smal, en is 5 km lang met een hoogteverschil van 100 meter. Heen en terug doe je er ongeveer 2,5 uur over. LET OP: bij slecht weer wordt het sentier door de autoriteiten gesloten.

2. Lekker fris bij het Lac d’Allos

Mocht het straks weer overdreven warm zijn, dan is het gegarandeerd een stuk frisser als je vanuit het bergdorp Allos (Alpes-de-Haute-Provence) naar Europa’s hoogst gelegen meer wandelt, Le Lac d’Allos op 2.230 meter. In het Parc National du Mercantour. Als je vanuit het dorp vertrekt een behoorlijke tippel, heen en terug iets van 7 uur. Het kan ook anders, minder zwaar. Vanaf de parking du Laus ben je 1,30 uur onderweg, vanaf de parking de la Cluite 5 uur. Bij het meer is een refuge met terras, er wordt eten en drinken geserveerd. Onderweg kun je misschien meditatief tot rust komen in de Chapelle Notre Dame des Monts. Een picknick is allicht een idee, neem in elk geval water mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven