Vakantietipje: koel ondergronds

vr 21 juli 2023

Categorieën: ,

Ze zijn al ruim zes miljoen jaar oud en ze veranderen elke dag een heel klein beetje. De druipsteengrotten van Saint-Cézaire-sur-Siagne (Alpes-Maritimes, nabij Grasse) vormen een wijdvertakt ondergronds complex met spectaculaire natuurlijke sculpturen waarvan een deel toegankelijk en onderling verbonden is. De grotten werden in 1890 bij toeval ontdekt door een boer die een raar gat in de rotswand naast zijn land vond. Ze werden aan het begin van de vorige eeuw toegankelijk gemaakt voor het publiek. Op zo’n veertig meter diepte, bereikbaar via smalle galerijen en nauwe trappetjes, ontvouwt zich een even mysterieus als feee?riek schouwspel van bizarre vormen en schitterende kleurenpracht. De temperatuur ondergronds is zo’n 15 graden, dus ook op een snikhete zomerdag is het er aangenaam koel. grotte-saintcezaire.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven