Agenda: Juliette Greco in La Seyne-sur-Mer * Echtpaar Domergue in Cannes

di 15 augustus 2023

Categorieën: ,

Het verhaal van Juliette Gréco

In de 19e eeuwse Villa Tamaris in La Seyne-sur-Mer (Var) tot 17 september onder de titel ‘Si tu t’ imagines’ een expositie over de carrière van de chansonnière Juliette Gréco (1927-2020). Die in 1949 begon in het Quartier Saint-Germain-des-Prés in Parijs. Ze groeide uit tot een vedette van internationale allure, was onder anderen getrouwd met de filmacteur Michel Piccoli en gold als een feministe avant la lettre. Op de tentoonstelling het verhaal van haar loopbaan in chronologische volgorde aan de hand van affiches, foto’s, kledingstukken en bijzondere souvenirs. www.villatamaris.fr


Thuis bij het echtpaar Domergue

Tot 18 september in de Villa Domergue in Cannes een expositie van het werk van het extravagante echtpaar Jean-Gabriel (1889-1962) en Odette (1884-1973) Domergue. Hij schilder, zij beeldhouwster. Ze lieten in 1934 in Cannes een prachtige villa (uitzicht op zee) bouwen en een al even bewonderde tuin aanleggen. Het duo gaf grote feesten waarop heel Parijs en heel Monaco afkwamen. Vooral Jean-Gabriel maakte furore als vooral schilder van vrouwen, geldt als een van de uitvinders van de pin-up en ontwierp affiches voor het filmfestival van Cannes. Een flink deel van het oeuvre van het echtpaar is nu min of meer in eigen huis te bewonderen, al vermaakte Odette de villa per testament aan de stad Cannes. Het tweetal ligt in ‘eigen’ tuin begraven. www.cannes.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven