Agenda: Zaterdag is de winter voorbij!

do 15 februari 2024

Aan de Côte d’Azur vinden we al sinds de 19e eeuw dat het met die vervelende winter niet vroeg genoeg afgelopen kan wezen. Zo’n beetje half februari-begin maart is het wel mooi geweest. En dus feest, weer of geen weer. De traditie is in stand gebleven.

Carnavalsdorp

Carnaval van Nice

En zo begint deze zaterdag de 151e editie van het Carnaval van Nice. Tot 3 maart. Twee weken en drie weekeinden optochten, muziek en nog zo wat, eigenlijk ordinair afgekeken van het wereldberoemde carnaval van Venetië. Het thema is dit keer de subcultuur van de popart, dus dat belooft wel wat voor de maskerades. Kijk (ook voor het hele programma) op www.nicecarnaval.com

Fête du citron

Dat feest in Nice was destijds al min of meer tegen het zere concurrentiebeen van de horeca in het nabijgelegen Menton. De hoteliers daar wilden ook een spectaculaire attractie, om nog voor de lente wat omzet te draaien. In 1875 waren ze eruit: hun Fête du Citron, tegelijkertijd te organiseren met dat vermaledijde carnaval in Nice. De data zijn dan ook: van 17 februari tm 3 maart. Dankzij z’n microklimaat biedt Menton sinds jaar en dag de ideale omgeving voor citroenen en andere zuidvruchten. Het Fête du citron, in feite ook een carnaval, gaat daarom niet alleen over citroenen. Zelfs tuinen, bloemen en planten spelen er een rol. Kijk op fete-du-citron.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven