Flitsgesprek: Astrid Beukers-Tazelaar

wo 6 maart 2024

Categorieën:

In deze rubriek vertellen Nederlanders en Vlamingen over hun keus voor Zuid-Frankrijk.

Even voorstellen
Ik ben Astrid Beukers-Tazelaar, 53 jaar en bijna 12,5 jaar getrouwd met Ernesto. 27 jaar fulltime gewerkt in de verzekeringsbranche als adviseur voor bedrijven en de laatste 8 jaar als vestigingsmanager op een mooi kantoor in Dordrecht, waar ik ook geboren en getogen ben.
We hebben 2 lieve honden Boyd en Tess.

Sinds wanneer in Zuid-Frankrijk
Sinds april 2018 wonen wij à la campagne in de gemeente Draguignan.

Ooit spijt gehad
Nog niet 1 seconde. Mijn eerste man is jong overleden. Ik was pas 35 jaar. Het leven is te kort en deze moet je omarmen. Mijn motto: Geniet van het leven het duurt maar even.

Waarom Zuid-Frankrijk?
We kregen een mooie kans om ons huis in Draguignan te kopen en die hebben wij met beide handen aangepakt. Het was best spannend. Gaan we onze banen opgeven? Verhuizen? Ja …
Het had ook Corfu / Griekenland kunnen zijn. Dit eiland heeft onze harten ook gestolen. Maar een eiland is toch heel wat anders. In Frankrijk zijn veel meer mogelijkheden ook op het gebied van werkgelegenheid.
Nederland is simpelweg veel te druk. Je wordt geleefd.
En natuurlijk het klimaat, de mooie natuur. Iedere dag geniet ik van de kleinste dingen. Zoals het volgen van de wijnranken in alle jaargetijden.

Wat is de grootste charme van Zuid-Frankrijk?
Het licht, de prachtige natuur. De karakteristieke bergdorpjes en de mooie steden. En waar wij wonen … de rust

Ingeburgerd?
Nog niet echt. Het echt inburgeren is toch moeilijker dan gedacht. De Fransen zijn wat gereserveerder. Ik doe er alles aan om de Franse taal onder de knie te krijgen. Dit is wel een must vind ik.

Contact met andere Nederlanders?
Heel veel. In het begin wilde ik dat eigenlijk niet. Maar 4 jaar geleden ben ik evenementencoördinator en bestuurslid geworden bij de Nederlandse vereniging ANM. Ik ontmoet daardoor heel veel Nederlanders. En dankzij hen hebben we een leuk en gevarieerd sociaal leven.

Tips voor de vakantiegangers?
Iedereen beleeft zijn/haar vakantie op eigen manier. Maar als je kiest voor Zuid-Frankrijk ga dan niet alleen naar de kust. Bezoek lokale marktjes en speel eens een potje pétanque op een mooi plekje onder de platanen, bijvoorbeeld in Villecroze. Dan krijg je echt het gevoel van het zuiden.

Wat is je favoriete stad aan de Côte d’Azur
15 jaar geleden vond ik Draguignan niet mooi. Het was verpauperd en de panden hadden veel achterstallig onderhoud. Je moet het nu eens zien! Zoveel verbeteringen, veel leuke winkeltjes en na de zaterdagmarkt wat drinken op het plein. Heerlijk! Ook wordt er in de zomer heel veel georganiseerd. Echt een stad om opnieuw te ontdekken.

Ooit terug naar Nederland?
Toevallig vlieg ik morgen voor een week naar Nederland om mijn paspoort te vernieuwen. Frankrijk heeft zijn bureaucratie, maar Nederland kan er ook wat van. Wat omslachtig allemaal. Maar ik combineer het met een paar leuke bezoekjes. Maar weer teruggaan? Nee, niet voor mij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven