Vakantietip: de okerkliffen van Roussillon

wo 29 mei 2024

Categorieën: , ,

Het ideaal gelegen Roussillon (1.300 inwoners, 46 km van Avignon, in het Parc Naturel Régional de Luberon) heeft zijn faam aan zijn okermijn te danken, destijds de grootste van Europa. Rode rotsen, kleurrijke straatjes met gele, oranje en rode huizen, de Église Saint-Michel, de Tour de l’Horloge. Een belevenis is het landschap van het Sentier des ocres, met zijn vaak bizar gevormde kliffen. De schrijver Jean Cocteau en de schilder Bernard Buffet hebben er gewoond, het dorp wordt door Samuel Beckett genoemd in ‘Wachten op Godot’. Op donderdagochtend is er markt.

Uit eten

  • Le Piquebaure, 167 ave. Dame Sirmonde.
  • Restaurant David, 1 place de la Poste

www.roussillon-en-provence.fr

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven