Village préféré? Wij doen mee!

di 25 juni 2024

Categorieën: ,

Festival Abrivado

Al vele jaren organiseert France Télevisions onder de titel Le village préféré des Français de verkiezingen van het favoriete dorp van de Fransen zelf. De redactie van het programma selecteert 14 kandidaat-dorpjes, waarna iedereen via internet een stem kan uitbrengen. De uitslag wordt op 11 juli bekend gemaakt. Namens onze regio Le Sud/PACA (Provence-Alpes-Côte d’Azur)  zijn Gassin (Var) en Saintes-Maries-de-la-Mer (Bouches-du-Rhône) in de race. Gassin staat al op de lijst van Les plus beaux villages de France en Sainte-Maries-de-la-Mer is onder meer beroemd om zijn Roma en Abrivado-festivals. Formeel hoort de Drôme niet bij de Provence, al weet zelfs iedere toerist wel beter. En dus reken we Grignan in dat departement ook gewoon tot onze kandidaten. Zitten we op 3 van de 14. Een redelijke score.

Aregno (Corsica)

Maar als we nog even in het zuiden blijven, op Corsica doet Aregno mee, en in de regio Occitanie Collioure (Pyrénées-Orientales) en Belcagtel (Aveyron). Je zou denken: het kan bijna niet anders of een zuidelijk dorpje wint. Maar je weet het nooit, ook een dorp op Guadeloupe is in de race. De ervaring leert dat een winnend dorp zich verzekerd weet van een toestroom aan toeristen. Zelfs als je als commune alleen maar genomineerd bent, kun je op veel extra visite rekenen. Dat programma Village préféré is al jaren een kijkcijferhit.

Kijk ook op france.tv/france-3/le-village-prefere-des-francais

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven