Knap warm * De regio stemt Le Pen * Inflatie beperkt * Minder vluchten naar Parijs * Seine iets schoner * Dreigingsniveau Spelen * Train de Pignes aangepakt * Burgemeester Menton aangehouden

vr 5 juli 2024

Categorieën:


Hitte in de Provence

De laatste dagen is het weer knap warm in de Provence. Temperaturen ruim boven de 30 graden, de mistral en de tramontana houden zich stil. Météo France voorspelt voor volgende week aanhoudend mooi weer.


Le Sud pro Le Pen

Het Rassemblement National, de partij van Marine Le Pen, heeft in alle 5 departementen van de regio Le Sud/PACA  (Provence-Alpes-Côte d’Azur) bij de eerste ronde van de parlementsverkiezingen een ruime zege geboekt.


Inflatie in bedwang

Ten opzichte van een jaar geleden zijn de prijzen in juni met gemiddeld 2,1% gestegen.


Vliegreizigers mijden Parijs

Air France/KLM vreest deze zomer omzetverlies op vluchten richting Parijs. Er zou sprake zijn van veel minder boekingen. Reizigers zouden de stad mijden. Uit angst voor drukte (Olympische Spelen) en/of vrees voor terroristische aanslagen.


‘Bijna’, zwemmen in de Seine

Volgens de prefect van het departement Île de France (Parijs en omgeving) is het water iets schoner geworden. Veel hangt af van het weer de komende dag. De bedoeling was en is de openingsceremonie van de Olympische Spelen op die rivier te laten voltrekken, lange afstandszwemmers en tri-atleten zouden ook in de Seine moeten gaan zwemmen.


Aanslag tijdens de Spelen?

De minister van Binnenlandse Zaken heeft laten weten dat inlichtingendiensten diep bezorgd zijn over de mogelijkheid van terroristische aanslagen tijdens de Olympische Spelen. Het zogeheten ‘dreigingsniveau’ is in Frankrijk naar maximaal opgeschakeld. Strenge controles op vliegvelden en in het verkeer op de openbare weg.


Geld voor le Train de Pignes

De treinverbinding tussen Nice en Digne-les-Bains, 150 kilometer. Niet alleen een toeristische attractie, erkend als cultureel erfgoed. Je kunt onderweg in de prachtigste dorpjes uitstappen, een totaal andere wereld dan die van Côte d’Azur. Er is nu besloten dat er €130 miljoen wordt uitgetrokken om het traject moderner en veiliger te maken.


Burgemeester in de cel

Verdacht van persoonlijke verrijking werd burgemeester Yves Juhel van Menton voor verhoor een dag en een nacht vastgehouden. Er waren huiszoekingen bij hem thuis en het gemeentehuis. Het zou gaan om gesjoemel met geld voor de vernieuwing van de haven. Zijn loco-burgemeester, die over dat dossier ging en die inmiddels op Corsica woont, werd daar ook aangehouden voor verhoor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven