Jazz-whatsappgroepjes

do 19 september 2024

Categorieën: ,

Groetjes uit Zuid-Frankrijk van Micheline Van Hautem, Chanteuse & Chalet de la Cigogne, Vence
www.michelinemusic.com

Mooi jazz-concert beleefd in de grote living van vriendin Karine, die met man en twee zonen enkele jaren geleden naar de Côte d’Azur is komen wonen. Het lijkt een trend: verrassende huiskamerconcerten waarover je hoort via whatsappgroepjes. Iedereen brengt wat mee om te eten, er is een bijdrage voor de muzikanten en je leert fijne, kunstminnende mensen kennen. De muzikanten zijn meestal het doorgeefluik van weer andere whatsappgroepjes, dus ga je naar een concert, maak een praatje met de pianist, of de trompettist en vraag of je op hun mailinglijst mag staan. Zo gaat dat ene ‘Jazz bij Karine’-groepje over naar ‘Les vendredis chez Fred’ of ‘Micheline Fun’, dat is mijn groepje, daar kan je deel van uitmaken via het scannen van bijgevoegde QR-code.

We luisterden die avond bij Karine naar een trio van orgel, trompet en drums. Tijdens de pauze was het genieten van de allerlei huisgemaakte hapjes: quiches, humus met bietjes en blini, citroentaart, vers fruit … elkeen had z’n beste beentje voorgezet. Ik had een Waldorfsalade en een flesje zelfgemaakte Limoncello meegebracht (haha, die is verdwenen in de frigo van de host en heb ik die avond niet meer gezien). We kletsen over het lekkere weer, en de vuurvliegjes, over de Olympische Spelen en hoe we in de zomer steeds overspoeld worden door toeristen.

Die avond waren we ‘entre-nous’ en ik zeg je, met een glaasje Proscecco erbij klonk de muziek nog meer als bubbels in de oren.

Hou deze feestjes in de gaten, of geef er zelf eentje!

Via het scannen van bijgevoegde QR-code, kan je deel uitmaken van mijn Whatsapp-groepje, Micheline Fun.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven