Een hapje met Hollande

wo 27 december 2017

Raoul Duchemin schrijft al jaren over restaurants en eten & drinken in Zuid-Frankrijk, onder meer voor mijn tijdschrift Côte & Provence. Met enige regelmaat levert hij ook bijdragen aan ‘Kijk, Zuid-Frankrijk!’

Kerstdag, het was best lekker weer, volop zon. Dus waarom niet even voor een lunch naar de kust? Het werd L’Ondine, strandresto in Cannes aan de Croisette, waar je ook min of meer binnen kunt vertoeven. Ik kom er ’s zomers graag, goed voedsel voor een aanvaardbare prijs, de vermaarde locatie in aanmerking genomen. Ik zat de kaart nog te bestuderen toen er een mevrouw binnentrad die ik meende te herkennen. Als een archeoloog groef ik in m’n geheugen tot ik het wist: de actrice Julie Gayet, maar beter bekend als de minnares van voormalig staatshoofd Hollande. Even later daalde de ex-president zelf de trap af, in gezelschap van een zo te zien fragiele heer van stand, de 94-jarige Hollande sr. die in Cannes woont. Toegegeven, heel ordinair om te gaan zitten loeren, maar ik deed het toch. Er werd kreeft, filet de daurade en voor het toetje tarte tatin besteld.
Ik liet die mensen met rust, ik ben niet zo’n overlastpak dat om een handtekening bedelt. Een tafeltje verderop zaten twee heren aan het mineraalwater. Mevrouw Gayet liep ernaar toe en overhandigde hen de menukaart. Ik vermoed dat het lijfwachten waren, een kwartiertje later hadden ze een riant gevuld bordje voor hun neus. En daarna nog een.
Na de tarte tatin hoorde ik de ex-president tegen zijn vriendin zeggen: “Maak even een foto.” Ze kreeg een mobieltje van een ober aangereikt en fotografeerde een stralende Hollande, omringd door de staf van het restaurant.
Op de terugweg naar huis dacht ik: wat is die Hollande opgelucht dat ie geen president meer is.
Raoul Duchemin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven