Pensioenhervorming: nieuwe manifestaties

zo 1 maart 2020

Premier Philippe maakte zaterdagmiddag (twee weken voor de gemeenteraadsverkiezingen) in de Assemblée Nationale tot ieders verrassing bekend dat hij met betrekking tot de zeer omstreden pensioenhervorming gebruik zal maken van grondwetsartikel 49/3. Dit betekent dat de hervorming per decreet wordt doorgevoerd, er komt geen stemming in de volksvertegenwoordiging. De oppositie heeft woedend gereageerd, de vakbonden ook. Ze roepen op tot nieuwe demonstraties, deze week. In Nice waren zondagmiddag al de eerste betogers op de been. Volgens Marine Le Pen (Rassemblement National) heeft de ‘cynische’ regering niet toevallig nu tot doordrukken besloten. Mogelijk minder verzet omdat de bevolking dezer dagen meer met corona dan met het pensioen bezig is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven