Bargemon: feest in de Var

wo 4 maart 2020

Wat mij betreft een van de charmantste, behaaglijkste galerietjes in het achterland is Beddington Fine Art in Bargemon (Var). Van het Brits/Franse echtpaar Guy en Michèle Beddington die 20 jaar geleden de twee bovenste verdiepingen van hun ‘maison de maître’ in de Rue de Prison in een galerie omtoverden. Ik werd er destijds op gewezen door de Amsterdamse galeriehouder en schilder Herman Krikhaar (1930-2010) en via hem leerde ik het werk kennen van Ramon Otting die toen bij de Beddingtons exposeerde. Vanwege de galerie kwam ik voor het eerst in het 500 meter hooggelegen dorpje.
Nou, nóg Provençaalser worden ze echt niet meer gemaakt. Ga er gerust een keer heen, vanuit Seillans heb je de mooiste route. Paar prima eethuisjes op het plein en vooral in de Rue de la Résistance. En als je er toch bent, je kunt ook even binnenlopen bij de drie (!) tamelijk ongewone musea: het ‘veldwachtersmuseum’ Musée du Garde Champêtre, het schrijf- en telmachinemuseum Musée de la mécanographie en in de kapel Saint-Étienne uit de 11e eeuw het Musée Camos met fossielen en mineralen maar het gaat ook over de politieke en religieuze geschiedenis.
Had ik het helemaal niet over willen hebben.
Juist wel over het 20-jarig bestaan Beddington Fine Art. Guy en Michèle pakken hun jubileum op een originele manier aan: iedereen die in die twee decennia bij hen geëxposeerd heeft, komt nog een keer terug en dan met recent werk. Geen enkele kunstenaar die afzegde, volgens mij ook wel tekenend voor de sfeer in de galerie.
‘Le Kick off d’une saison exceptionelle d’expositions et d’évenements pour célébrer le 20ème Anniversaire’ is op 14 maart. Dan wordt ook meteen de 10e verjaardag gevierd van de Jardin de Sculptures du Mas du Mûrier met vanaf de lente een serie evenementen met onder meer ballet en een festival van korte films.
Kijk voor de openingstentoonstelling (onder anderen Otting) en meer info op: https://beddingtonfineart.com/20th-anniversary

Maria Edelman

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven