Corona: steeds meer problemen

do 5 maart 2020

Frankrijk telt nu 285 patiënten (= + 73). Voor het eerst ook getroffenen op Corsica: 3. In Marseille 7 patiënten erbij, in de Drôme een 2e geval.
Tal van evenementen afgelast. Maar de wielerkoers Parijs-Nice (zondag van start) gaat vooralsnog gewoon door, al hebben inmiddels 3 teams zich teruggetrokken.
Nadat er woekerprijzen werden gevraagd heeft de regering maximumprijzen vastgesteld voor desinfecterende handgels: € 2 voor 50 ml en € 3 voor 100 ml.
Er komt ondertussen steeds meer duidelijkheid over de economische schade aan de Côte d’Azur. Dat in Cannes de onroerend goed beurs Mipim nu gecancelled is, scheelt bijvoorbeeld naar schatting € 80 à €100 miljoen. Er werden 27.000 mensen verwacht die 70.000 hotelovernachtingen hadden geboekt. Na de normale winterdip was zo’n grote beurs in het vroege voorjaar ook de broodnodige boost voor de restaurants. Die moeten nu tot Pasen wachten voor ze iets van een serieuze omzet genereren.
Die Mipim-beurs is voorlopig tot juni uitgesteld. Dus op termijn komt het allemaal weer goed? Dat is de vraag. In juni heb je in Cannes altijd de grote muziekbeurs Midem, waarvan de bezoekers vrijwel alle hotelkamers nu al hebben geboekt. Daar zouden dan de Mipim-bezoekers nog bijkomen. De hotel-exploitanten vrezen dan ook voor juni grote boekingsproblemen. Het toeristenseizoen dat steeds vroeger begint, is dan ook op gang gekomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven