“Toch contact met je klanten”

di 19 mei 2020

Categorieën:

De restaurants blijven helaas nog gesloten, waarschijnlijk tot 2 juni. Dus wat doet een chef dan, veroordeeld tot gedwongen werkloosheid in zijn keuken? Ik vroeg het aan David Worm, die ik tot de beste chefs van de Vaucluse reken. Altijd een feest bij hem te eten (en te logeren) in restaurant & gites La Fleur Bleue in Crestet. www.lafleurbleue.fr

Door Raoul Duchemin

“Sinds 14 maart, zijn we gesloten, restaurant en gites. Ontzettend lastig net na de winter, iedereen in de streek begint in het voorjaar weer een beetje wakker te worden, Pasen om de hoek; we gaan weer aan het werk! Niet dus. We hebben meteen de keuken opgeruimd, ingevroren en gevacumeerd wat kon, de restjes naar de kippen.
Toen plan B: veel klussen. Er ligt altijd een lijst klaar met dingen waar je niet aan toe komt. Het restaurant is opnieuw gestuct, heel veel hout gezaagd, onkruid gewied, de gites geschilderd etc. Huiswerk met onze kinderen Jan en Kaat.
Tegelijkertijd zijn we begonnen met het aanbieden van afhaalmaaltijden. Elke week een nieuw menuutje met twee voorgerechten en twee hoofdgerechten en een dessert. Via whatsapp en instagram verspreiden we het nieuwe menu.
Dit is ontzettend leuk; je houdt toch nog een beetje contact met je gasten en je bent toch nog bezig met je vak. Wel komen er nieuwe uitdagingen om de hoek kijken: de gerechten moeten eigenlijk uit maximaal drie componenten bestaan, goed te vacumeren zijn, makkelijk op te warmen etc; Vooral desserts zijn uitdagend.
Hopelijk horen we eind van de maand iets meer; er is nog geen ‘feuille de route’ of gebruiksaanwijziging hier hoe we weer open mogen. Desinfectiesprays, gel hydroalcolique, schoonmaakmiddelen, mondkapjes, we hebben alles in huis.
Verder is het geduldig afwachten.”

Davids’ recepten:

Terrine maison

Ingrediënten:
250 gr varkenslever
150 gr varkenslappen
150 gr buikspek
250 gr rundergehakt
2 eieren
2 theelepels zout
1 theelepel peper
1 dl port
1 dl cognac

Bereiden:
Maal al het vlees door de gehaktmolen en meng de eieren, port, cognac, peper en zout erdoor heen.
Bekleed een terrine/cakevorm met bakpapier en vul met het vleesmengsel. Druk goed aan.
Zet de vorm 1,5 uur in de oven op 175° en laat dan 12 uur afkoelen in de koelkast.
Serveer met rode uiencompote.

Makreelmousse

Ingrediënten:
500 gr makreel
250 gr crème fraîche
1 eetlepel mosterd
1 takje dragon
1 dl sherry
10 blaadjes gelatine

Bereiding:
Maal de makreel fijn met de mosterd, dragon en sherry. Als het mengsel glad is, dan de crème fraîche erbij.
Week de gelatine in wat koud water in een plastic bakje. Los de gelatine op door het bakje 30 seconden in de magnetron te zetten.
De vloeibare gelatine bij het makreelmengsel gieten en snel mengen. Dan de mousse in een vorm storten. Laat 3 uur opstijven in de koelkast.
Lekker met vers geplukte knipsla.

2 gedachten over ““Toch contact met je klanten””

  1. la Fleur Bleue, was dat voorheen restaurant “La Garenne”. Toen wij nog het appartement huurden bij Yvette Plantevin hebben wij daar dikwijls voortreffelijk gegeten. Het waren toen twee mannen die de zaak runden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven