URGENT: Grensverwarring

do 28 mei 2020

Categorieën:

Er bestaat enige verwarring over de toegang voor toeristen (en 2e huis-bezitters) tot Frankrijk per 15 juni.
Frankrijk is voor heropening van de grenzen per die datum, tenzij de corona-situatie in het land voor die tijd verslechtert.
Maar alleen voor burgers uit ‘Schengen-landen’ waarmee Frankrijk binnen Europees overleg overeenstemming heeft bereikt over toelating, gelet op de sanitaire toestand in die andere landen.
Op dit moment is er nog geen desbetreffend akkoord met Nederland en België.
Het lijkt waarschijnlijk (maar is dus nog niet zeker!) dat Nederlanders en Belgen vanaf 15 juni Frankrijk weer binnen mogen.

12 gedachten over “URGENT: Grensverwarring”

  1. Niet te vergeten……Je kan/mag Belgie nog niet in…….Daar moeten de meesten toch echt doorheen om Frankrijk in te komen. We mogen wel Duitsland in, maar het is nog onduidelijk of we via Duitsland Frankrijk in mogen. Over de hele situatie lijkt wo 3 juni meer duidelijkheid te komen…..aldus Rutte. Ik kies voorlopig voor vakantie in Arrière-cour. Kijk in aug-sep wel hoe het dan is.

 1. Ik heb de persconferentie gevolgd en duidelijk is dat toeristen uit de Schenzone na 15 juni toegang krijgen tot Frankrijk als de situatie niet verslechterd dus ook Nederland en België. De NOS vermeld dat niet om de mensen zoveel mogelijk in Nederland te laten blijven…..

 2. Harald Van den Brande

  Wat met Fransen die in België wonen en al die tijd al niet naar hun ouders kunnen in Frankrijk? Mijn vriend bevindt zich in deze situatie….

  1. Nadine Van de Wal

   Mag dus voorlopig niet! Mijn dochter woont in Zürich en heb ze ook niet meer gezien sinds 27 december. Waarschijnlijk vanaf 15 juni… doigts croisés

   1. Nadine Van de Wal

    Nederlandse grens is wel toegewenst! Stonden volgens mijn familie beton blokken en heb dat ook in de krant gezien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven