Uit eten duurder?

zo 31 mei 2020

Categorieën:

Door Raoul Duchemin

Toen in het kader van de déconfinement de eerste stappen waren gezet, bleken kapperszaken hun tarieven verhoogd te hebben. Dat werd me althans door diverse bronnen bevestigd.
Is nu de vraag: gaan de restaurants ook meer rekenen nu ze overmorgen (dinsdag) binnen beperkende regels eindelijk weer open mogen? Door die sanitaire regels (distanciation sociale) zal er in de praktijk veelal sprake zijn van minder tafels en dus minder couverts, lees: minder omzet.
Voor de hand liggend is dan: hogere prijzen.
Ik heb links en rechts een beetje rondgebeld: die keus wordt niet gemaakt.
Voor zover de restaurants (nog?) niet op de fles zijn, hoopt men te overleven door ‘eenvoudiger’ menu’s aan te bieden. Minder dure ingrediënten, géén prijsverhogingen. En vooral ook zoveel mogelijk producten uit de naaste omgeving.
Voorlopig moet je reserveren als je uit eten wilt. Maar dat deed een verstandig mens altijd al en je bestudeert de menukaart ‘en avance’ alvast thuis.
Ik heb goede hoop dat uit eten gaan niet duurder zal blijken dan we gewend waren. Het zou bovendien zelfs zo kunnen zijn dat de wijn aan tafel voordeliger wordt, want de de châteaux en domaines zitten door corona en Amerikaanse importheffingen met enorme voorraden opgescheept.

1 gedachte over “Uit eten duurder?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven