Morgen gebeurt het!

ma 1 juni 2020

Categorieën:

Door Renée Vonk-Hagtingius

Yes! Morgen gaan de café’s en de restaurants weer open, we mogen weer!
Vandaag zag ik op het dorp al blije drukte, de kroegbaas sleepte met parasols en terrastafeltjes, de kroegbazin poetste alsof haar leven er vanaf hing. En misschien is dat ook wel zo. Veel zal afhangen van hoe bezoekers zich morgen gedragen, ‘distantiation sociale’, geen handjes geven, geen gezoen, afstand houden: de overheid heeft de regeltjes er tot in den treure ingepompt. Natuurlijk doen we het hier in het zuiden nét even anders. We hadden al het Provençaalse mondkapje, nu hebben we ook onze eigen ‘gestes barrières et conseils Nice Côte d’Azur’ (klik op de afbeelding om te vergroten). Ik geef ze graag door, met een grijns van oor tot oor. Bon déconfinement, en chinchin namens het hele team van Kijk, Zuid-Frankrijk!

1 gedachte over “Morgen gebeurt het!”

  1. Ha fijn en leuk toch ? Gaan we weer ‘n beetje terug in ‘t normale leven , alleen met iettewat restricties , je kunt daar ook creatief mee omgaan. Wij zijn een grote familie hier, toch ?
    En fijn dat de kroegbazin en baas ‘t overleefd hebben , ook financieel , maar ze zullen wel ‘n verlies hebben moeten boeken. Wellicht komt er compensatie , is beloofd !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven