Urgent: kom maar, de grens gaat open!

wo 3 juni 2020

Categorieën:

De Belgische grens gaat op 15 juni open. Nu officieel bevestigd. De Franse grens ook, in elk geval meer dan hoogst waarschijnlijk. De Franse regering wilde dat al eerder, maar wachtte EU-overleg af. Nu België en Italië open zijn, zal Frankrijk niet achterblijven. Dus: je zomervakantie in (Zuid-)Frankrijk kan geboekt worden. Frankrijk heet je welkom!

12 gedachten over “Urgent: kom maar, de grens gaat open!”

 1. Dank voor dit bericht! Premier Rutte had het weer over Frankrijk alsof dat vanaf 15 juni nog niet open zou zijn…
  In hoeverre is het nu zeker, of wanneer weten we zeker, dat er wel toeristen naar Frankrijk kunnen komen?

  Dank en groet,

  Els en Ed Gevaert

  1. Dat hoorde ik Rutte toch niet zeggen hoor! Kan wel half juli worden voor Frankrijk ‘geel’ wordt. Zegt hij….hij sloot Frankrijk nadrukkelijk uit in het rijtje van Schengen-landen die ‘geel’ worden. Wat moeten we hier nu weer mee? Schengen is toch inclusief Frankrijk? Je zou er moedeloos van worden.

   1. Kijk, Zuid-Frankrijk!

    De Franse regering wilde al eerder de grenzen open. Maar wachtte op EU-overleg. Nu andere EU-landen ‘om’ zijn, zal Frankrijk niet aarzelen. Per 15 juni zullen de grenzen dus zeer waarschijnlijk weer open zijn.

  2. Dat hoorde ik Rutte toch echt niet zeggen! Hij sloot Frankrijk nadrukkelijk uit van de Schengen landen die ‘geel’ worden. Of heb ik het verkeerd begrepen?

  3. Kijk, Zuid-Frankrijk!

   De Franse regering wilde al eerder de grenzen open. Maar wachtte op EU-overleg. Nu andere EU-landen ‘om’ zijn, zal Frankrijk niet aarzelen. Per 15 juni zullen de grenzen dus zeer waarschijnlijk weer open zijn.

 2. Ja heb gezien dat de grenzen open gaan maar Rutte had dat aangekondigd en nergens gezegd dat Frankrijk het daar ook mee eens was ? Bon ga maar direct als het open is.

  1. Kijk, Zuid-Frankrijk!

   De Franse regering wilde al eerder de grenzen open. Maar wachtte op EU-overleg. Nu andere EU-landen ‘om’ zijn, zal Frankrijk niet aarzelen. Per 15 juni zullen de grenzen dus zeer waarschijnlijk weer open zijn.

 3. Ik wil hier graag een kanttekening bij maken “De Franse regering wilde al eerder de grenzen open. Maar wachtte op EU-overleg. Nu andere EU-landen ‘om’ zijn, zal Frankrijk niet aarzelen. Per 15 juni zullen de grenzen dus zeer waarschijnlijk weer open zijn.”

  Dat is niet helemaal correct. Het Franse standpunt is: “als de druk op de zorg en en het aantal nieuwe besmettingen het toelaten dan zouden wij na 15 juni weer toeristen willen toelaten in overleg met andere landen. ” Dus of ze waarschijnlijk open gaan is een verwachting maar absoluut geen zekerheid. Nu is het code oranje en grenzen dicht. Tot Frankrijk een beslissing neemt is elke suggestie volgens mij zinloos.

 4. Ach mensen horen wat ze graag WILLEN horen! Rond 15 juni gaat Frankrijk pas beslissen of de grenzen opengaan. Rutte had het over mogelijk een maand na 15 juni.

  1. Caroline,

   TIjdens de personconferentie van de Franse premier is wel degelijk gezegd dat de grenzen na 15 juni open gaan als deze positieve trend zich doorzet.

   Een presentatie van zijn conferentie is hier te lezen/downloaden, pagina 25: https://www.gouvernement.fr/sites/default/files/document/document/2020/05/presentation_-_2eme_etape_du_plan_de_deconfinement_-_28.05.2020.pdf

   In dit document staat eveneens dat de restrictie om 100 km rondom het woonverblijf te mogen bewegen per 2 juni is opgeheven. Vreemd genoeg staat op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken in Nederland nog steeds dat deze restrictie nog immer van toepassing is.

 5. Hendrik Sonneville

  Open met geel, oranje of niet. Zie het al voor je.? Juli en Augustus 10.000 mensen, wellicht honderdduizenden op drift door Europa..met weer overvolle wegen, parkeerplaatsen? tankstations, terrassen en w.c’s. Het menselijk geheugen omvat doorgaans het heden en misschien gisteren nog..Vragen om moeilijkheden. De laatste keer dan nog ff ” genieten” misschien?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven