Voorpret! De 5 mooiste wandelingen langs de Méditerranée

wo 3 juni 2020

Categorieën: ,

Nog even (hoogstwaarschijnlijk vanaf 15 juni), dan is iedereen weer welkom in Frankrijk. De stranden zijn alweer open, al moet je er voorlopig bij meeste nog wel ‘dynamisch’ gebruik van maken. Dus niet liggen bakken op je handdoekje, maar lekker bewegen. Dan denk je al snel aan een mooie lange kustwandeling langs de ultieme zee der zeeën, de Méditerranée. Met zo’n 400 km kuststrook is de Var veruit het rijkst bedeelde departement van het zonnige zuiden. We kozen de vijf mooiste routes langs de zeereep voor je uit.
– Ramatuelle: le chemin des douaniers. Dwars door de natuur en je komt langs de mooiste kreken. Vertrek vanaf de parking L’Escalet of de Ave. Cartaya. Vanaf dat parkeerterrein duurt je wandeling ongeveer 2,15 uur, vanaf de avenue 1,30 uur.
– Six Fours: balade panoramique. Begint bij de Chapelle de Notre-Dame en finisht op de top van Cap Sicié. Schitterende route, langs kreken, zandstranden, ongewone uitzichten. Maar wees gewaarschuwd: je bent heen en terug iets van 6 à 7 uur onderweg, serieus wandelschoeisel onmisbaar!
– Le Pradet: Vanaf het Plage du Pin Galle naar de haven des Oursinières. Rotsen, bossen, stranden, bloemen, zicht op de haven van Toulon en het schiereiland Saint-Mandrier. Reken op 4 uur, heen en terug.
– Hyères: balade de rêve. Begint op het schiereiland Giens en je loopt onder meer langs de haven van La Madrague. Fantastische natuur, stil. Zoutmijnen, flamingo’s. Ongeveer 3 uur onderweg.
– La Seyne: rondje schiereiland. Start in de haven van Saint-Elme, Sablettes. Bos, uniek zeezicht, stranden. Een retourtje vergt iets van 4 uur.

1 gedachte over “Voorpret! De 5 mooiste wandelingen langs de Méditerranée”

  1. Bonjour Renee,

    Bedankt voor de mooie wandelingen,wij zijn niet zo van die wandelaars, maar deze lijken me toch wel mooi! Wij toeren liever, we komen ook naar de VAR. Misschien heb je nog mooie tips voor ons.
    Groetjes,
    Yolande

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven