Te koop: de villa van 007

ma 8 juni 2020

Categorieën: , ,

Misschien een tip voor wie tijdens corona wat minder uitgaf: er staat in onze omgeving weer aantrekkelijke woonruimte te koop. Bijvoorbeeld in Nice (Alpes-Maritimes) de villa van James Bond, of althans van Sean Connery (1930). Niet dat nu nog hij de eigenaar is, maar hij kocht de zes verdiepingen tellende villa in de jaren zeventig van de vorige eeuw en ging er met zijn vrouw Micheline Roquebrune, een Zuid-Franse schilderes, daadwerkelijk wonen. Je kunt dit ‘spionagenest’ met prachtig en tevens defensief uitzicht over de Baie des Anges en de haven van Nice (Bond kon eventuele vijanden die van zee kwamen zien aankomen) nu voor € 30 miljoen (vraagprijs) overnemen. Praat je 1.000 m2 woonruimte, met een binnenzwembad, spa, gymzaal en een grote keuken. De tuin is met 5.000 m2 maar klein, maar ook daar een zwembad. Makelaardij Knight Frank in Cap-Ferrat weet er meer van.

Liever een kasteel?
Of misschien toch iets in de nog hogere prijsklasse, en dan bij voorkeur in het ‘arrière-pays’ beetje weg van de immer drukke kust? In het schitterend gelegen oude dorp Saint-Jeannet (ongeveer tussen Nice en Vence) staat het château te koop. Met een vraagprijs van € 49 miljoen. Het gaat om een gebouw met 13 kamers en suite, 4 keukens, 1.000 m2 vloeroppervlak, zwembad, sauna, gastenverblijf en een héliport. Tevens een prachtig uitzicht tot aan de Méditerranée. Het huis is eigendom van de Brit Jon Acevski, iemand met Macedonische roots die in de filmwereld fortuin heeft gemaakt. Hij kocht het château in 2001 voor € 1,2 miljoen toen het vrijwel een ruïne was. Nu is het een pronkjuweel waar Madonna en Naomi Campbell graag kwamen slapen. Er speelde wel een ‘dingetje’: bij de restauratie werd het château niet conform de bouwvergunning uitgebreid en moest er in 2017 iets gesloopt worden. Dat probleem is opgelost, volgens makelaardij Sotheby’s Côte d’Azur.
Mocht je er een kijkje willen nemen: het middeleeuwse Saint-Jeannet is op zichzelf al echt de moeite van een bezoek waard. Je kunt er prima lunchen bij La Table des Baous, 49 Rue Nationale en bij Avocado, La Fontaine du Peyron.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven