URGENT: Ja, de grens gaat open!

za 13 juni 2020

Categorieën:

We hebben niet hoeven wachten tot de tv-toespraak morgen (zondag) van president Macron: de ministers van Buitenlandse Zaken en Binnenlandse Zaken hebben al officieel bevestigd dat de grens op maandag 15 juni om middernacht open gaat. Althans voor verkeer uit de zogeheten Schengen-landen. Precies zoals eerder op dit platform werd aangekondigd. De bedoeling is de grens voor verkeer uit andere landen op 1 juli te heropenen. Eindelijk zekerheid voor toeristen en tweedehuis-bezitters!

21 gedachten over “URGENT: Ja, de grens gaat open!”

  1. Fijn, eens kijken hoe hoog het gras staat en de tractor nog wil starten. Op naar tweede huis, onze buren kijken al naar ons uit op straks 1 meter afstand. Goede reis vakantiegangers en tweede huis bezitters .

   1. Nee hoor, ze hebben eigenlijk liever helemaal niet fat er handschoenen worden gedragen. Er staat overal producten om je handen mee te desinfecteren, dat is wel makkelijk om ook bij u te hebben. En bij de Grand Frais bijvoorbeeld, zijn er handschoentjes om zo je groente en fruit te pakken. Het is allemaal een beetje vreemd, maar t begint ook gewoon te worden. Mondkapjes moet je wel bij u hebben, hier is t verplicht, daar niet, dus ik doe hem gewoon aan wanneer ik naar le grand surface ga, niet bij de lokale bakker.
    Veel plezier in t mooie Frankrijk en bon voyage.

  2. Inderdaad hoezee! En in de auto liggen al mondkapjes, handschoenen en desinfectie gel. We passen ons aan. Hopelijk gaandeweg de zomer niet nodig. Ben heel blij met je updates geweest Renée, als je in de buurt van Grimaud bent, ben je heel erg welkom.

 1. Annelies Brice

  Kan ik vanuit Britain komen?
  Kan Calais zien aan de overkant. Deed daar altijd mijn boodschappen in Carrefour een keer in de maand.

 2. Peter Tratsaert

  Ja maar kan iemand mij zeggen of je gewoon binnen kan ofwel attesten moet hebben dat je negatief getest bent op corona enz.?

 3. Toch nog maar even wachten…zolang ik niet vanaf de camping lekker naar het water kan met mn stoeltje…ik zie iedereen al wankelend langs het keien strandje lopen……omdat je niet mag gaan zitten…..uhhhhh… misschien de 20e….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven