Vakantietip: Les Îles de Lérins (met filmpje!)

zo 28 juni 2020

(klik op de foto’s om ze te vergroten)

Vlak voor Cannes (Alpes-Maritimes), ten zuid-westen van de Croisette, liggen op nog geen 800 meter voor de kust, Les Îles de Lérins, voorgedragen bij de UNESCO als werelderfgoed. Te bereiken vanaf Cannes en Nice per boot: klik hier. Vijf eilandjes waarvan Sainte-Marguerite de grootste is. Niet meer dan 170 hectare, één dorpje, een markant fort en verder niets dan natuur. In het dorpje tal van restaurants en winkeltjes, het Fort Royal (waar van 1687-1698 de mysterieuze man met het ijzeren masker gevangen gezeten zou hebben, die onder andere in romans van Victor Hugo en Alexandre Dumas voorkomt) is te bezichtigen en herbergt tevens een marine-museum, er is een schitterend aangelegd park rondom. Verder uitgestrekte bossen, fraaie baaien met de mogelijkheid tot onderwatertoerisme en prachtige zandstranden waarvan een deel voor naturisten is afgeschermd.
Het Île de Saint-Honorat is een stuk kleiner en wordt gedomineerd door een indrukwekkende Cisterciënzer abdij. De slechts dertig monniken die er wonen, maken op krap 35 hectaren schitterende wijnen (rood, wit en rosé) die het eilandje een wereldfaam hebben bezorgd. De wijn is ter plekke te koop, maar ook te bestellen via www.abbayedelerins.com want de monniken zijn wel met hun tijd meegegaan.
Zo is er ook het sterk aanbevolen en schitterend aan het water gelegen restaurant La Tonnelle dat een overtuigende méditerrane lunch biedt, http://tonnelle-abbayedelerins.fr
Verder bestaat de mini-archipel uit de puistjes l’îlot de la Tradelière en l’îlot Saint-Féréol, beide niet voor het publiek toegankelijk, plus een stuk kale rots dat simpelweg l’Îlot wordt genoemd.

Bekijk deze video voor een prachtige impressie: klik hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven