Vakantietip: Verkoeling in Bargème (met filmpje!)

vr 3 juli 2020

Categorieën: , ,

Het is zelfs naar Provençaalse normen alweer knap warm, op social media komen de eerste desbetreffende toeristenklachten binnen. Onze tip, afgezien van de talloze meren en rivierenstrandjes, ga even een verkoelend kijkje nemen in Bargème, het hoogst gelegen dorpje van Le Var, op 1097 meter. Ongeveer 40 km van Draguignan. Er wonen amper 200 mensen in het autovrije Bargème, terecht geplaatst op de lijst van ‘Les plus beaux villages de France’ én op die van de ‘Villages de caractère’. Fantastische vergezichten én een rijke historie. De torens van het middeleeuws feodaal kasteel (verder een ruïne, sinds de godsdienstoorlogen in de 16e eeuw) staan er nog en het Romaanse kerkje St. Nicolas (met een uniek altaar) is zeker een visite waard. In augustus de 25e editie van de ‘Été musical de Bargème’, internationaal vermaard festival van barokmuziek.
Klik hier voor een impressie.
Lunchen:
Les Jardins de Bargème, le village La Ponte de Guide, +33 (0)6 98 36 05 66, https://les-jardins-de-bargeme.business.site
Minstens zo’n mooi terras met uitzicht: L’Amandier Rose, Rue des Ormeaux, + 33 (0)4 94 68 44 35, https://www.facebook.com/amandierrose83840/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven