Vakantietip: De beste apps voor op je phone

wo 8 juli 2020

Categorieën: ,

Het aantal reis- en toeristische apps is een ware mer-à boire, waar je niet zomaar even doorheen zwemt. Geen zin en geen tijd om alles door te spitten? Kijk, Zuid-Frankrijk! maakt het je makkelijk met onderstaande selectie van slimme en gratis apps waar je écht wat aan hebt, voor iOS en Android, via App Store en Google Play te downloaden. Zelf nog een goeie tip? Geef maar door en we zetten ‘m erbij.

French Riviera Offline map
Engelstalige app met GPS-kaarten. Laat je eigen locatie zien plus attracties en restaurants in de buurt. Met tips en recensies.

ANWB Onderweg
Met alle informatie voor onderweg: verkeerssituaties, file-alerts, parkeertarieven, actuele benzineprijzen en natuurlijk de wegenwacht.

Oui.sncf
Treintickets boeken, beheren en wijzigen, veilig betalen en je eigen reisschema samenstellen. Sla je tickets en kortingskaarten op in de app en je hebt altijd alles bij de hand.

Bison Futé
De officiële realtime informatie-app van de Franse verkeersdienst, vergelijkbaar met de ANWB. waarop je goed kunt zien waar het vaststaat op de autoroutes.

Tripadvisor
Voor als je een restaurant zoekt in een plaats of buurt die je niet kent. Via de In de buurt feature kun je snel uitvinden welke eetadressen er zijn, of ze open zijn en wat je mag verwachten.

Flush
Waar vind je snel een openbaar toilet in de buurt en hoe kom je er? In de Flush Toilet Finder database zitten maar liefst 190.000 toiletten!

Météo-France
Elke dag op de hoogte van het actuele weer ter plaatse. Plus voorspellingen voor de komende dagen en een weeralert bij calamiteiten.

ViaMichelin
Handige en altijd betrouwbare routeplanner van dé autoriteit op het gebied van wegenkaarten. Inclusief spraakherkenning.

iPhiGénie
Nooit meer verdwalen met de wandelkaarten van IGN op je smartphone. Biedt behalve topografische kaarten ook lucht- en satellietfoto’s.

Péago
Betaal minder geld op Franse tolwegen. Aan de hand van de ingestelde route wordt bekeken of – en hoeveel – je kunt besparen op tol.

Culinair Frans A-Z
Met zo’n 21.750 trefwoorden redt je je in de supermarché en in het restaurant. Zo haal je meer uit je verblijf in Frankrijk en sta je nooit met een mond vol tanden.

Journi
De compagnon voor onderweg. Met een reisblog voor je eigen verhalen en foto’s, plus de reisverhalen van anderen die je kunt lezen voor inspiratie.

De Reisapp Buitenlandse Zaken
Geef de landen aan waar je doorkomt of verblijft en je bent meteen op de hoogte van veranderingen, ook bijvoorbeeld met Coronaregels etc. Verder handige regels en telefoonnummers.

SOS-arts
Een handige applicatie waarmee je binnen 30 seconden waar ook ter wereld 24/7 een bevoegde Nederlandse huisarts via een beveiligde beeldverbinding kunt raadplegen.

7 gedachten over “Vakantietip: De beste apps voor op je phone”

 1. Rutger de Jong

  De Reisapp BZ. Geef de landen aan waar je doorkomt of verblijft en je bent meteen op de hoogte van veranderingen, ook bijvoorbeeld met Coronaregels etc. Verder handige regels en telefoonnummers.

  1. Bedankt Renée!
   Wat een leuke website! Veel actueler dan een tijdschrift dus een uitkomst voor alle francofielen!
   Ik heb de smaak weer te pakken en kom zo snel mogelijk weer terug naar La Douce France!
   Succes!
   Arnold

 2. Beste Renée, goed gekozen die apps . . . allemaal behalve TripAdvisor, sinds enkele jaren verkopen ze ook advertenties en sindsdien prijzen ze vooral de eigen adverteerders aan en vergeten of takelen ze goede adressen af die niet op de site adverteren ! Je weet hoe het werkt ! De wandelkaarten site van iPhiGénie al uitgeprobeerd gaat geweldig !
  Warme groet ine

  1. Kijk, Zuid-Frankrijk!

   We kunnen niet om Tripadvisor heen Ine. Er staat heel veel informatie op die site en de app is gratis. Mensen zoals jij weten hoe ze die moeten ‘lezen’. Fijn dat je de wandelaarten leuk vindt. Warme groet terug!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven