Vakantietip: fietsen langs een oude spoorlijn

ma 13 juli 2020

Tussen Pourcieux en Saint-Maximin-la-Sainte-Baume (Var) kun je een ritje per ‘vélorail’ (zeg maar, spoorfiets) maken door het hart van La Provence Verte en het Massif de la Sainte-Baume. De vélorail (maximaal 5 plaatsen waarvan 2 voor de ‘trappers’) is een bijzonder en makkelijk vervoermiddel om viaducten, bruggen, tunnels en oude treinstationnetjes eens van een andere kant te bekijken. Wordt 2 uur lang conducteur op een fietslorrie en rijdt langs een oude spoorlijn vol charme. Dat kan het hele jaar rond (behalve als het traject is afgesloten wegens speciaal treinvervoer of werkzaamheden van de SNCF). Vertrek vanaf het Vélorail-station van Pourcieux, eindpunt Saint-Maximin-de-la-Sainte-Baume, en omgekeerd. Zo’n 15 km heen en weer (circa 40 min. voor de heen- en 45 min. voor de terugrit). Reserveren gewenst.
Er zijn meer vélorails in Frankrijk, in de regio PACA is er ook nog eentje in de Haute-Provence (circa 10 km) tussen Mallemaison en Digne. Meer info: http://veloraildefrance.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven