Tips voor succesvol verhuren!

di 14 juli 2020

Categorieën: ,

Nannie Duiker is directeur van Woninginrichting Frankrijk, hét adres voor de inrichting van uw (tweede) woning in Frankrijk. Meer info: https://www.woninginrichting-frankrijk.nl

Door Nannie Duiker

Veel tweede huisbezitters in Frankrijk stellen hun woning aan huurders beschikbaar, ook om de kosten van hun (vakantie)huis te beperken. Er bestaan veel verhuursites en met een paar muisklikken staat je huis erop. Is de vraag: waar letten huurders op en hoe spring je er met jouw huis uit?
Wij zijn allemaal visueel ingesteld en een plaatje zegt nou eenmaal meer dan duizend woorden. De foto’s op die verhuursites zijn daarom extreem belangrijk. En wat dan telt: wat zie je op die foto’s? De inrichting dus. De vakantiewoningzoeker ziet meteen of een inrichting van deze tijd is en dus comfortabel of dat het om een verouderd interieur gaat. Spreken die beelden niet aan, dan klikt zo iemand verder.

Wat zijn dan de geheimen van een overtuigend interieur?
Regel 1: de inrichting en uitstraling moeten in verhouding staan tot de huurprijs. Hoe hoger de huurprijs hoe hoger het verwachtingspatroon. Een huurder betaalt geen € 2.000 per week om in een Ikea-showroom vakantie te vieren. Dit betekent niet dat je als verhuurder van een vakantiewoning een vermogen moet uitgeven. Het gaat om de belevening van de gedroomde sfeer en daarnaast het idee van een correcte prijs-kwaliteitverhouding.
Regel 2: als verhuurder moet je mee blijven gaan met de trends en dus de ‘nieuwe’ eisen van de vakantievierende huurder. Wat nu bijzonder is, is volgend jaar allicht een vereiste. Voorbeeld: was tot een aantal jaren geleden een goede Wifi nog ‘speciaal’, tegenwoordig vraagt iedereen supersnel Internet, want we willen ook op vakantie verbonden blijven.

Ik vind het heel spannend om dit soort ontwikkelingen te volgen. Ik heb dan een soort formule in m’n hoofd: de Wow-factor, comfort en compleet.
Wat ik ermee bedoel, een kritische blik op verhuur en inrichting, kijk maar even op mijn site https://www.woninginrichting-frankrijk.nl Ik denk dat ik suggesties en ideeën heb, niks liever dan er samen over te praten.

1 gedachte over “Tips voor succesvol verhuren!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven