Vakantietip: Lac de Saint Cassien in Le Var

za 18 juli 2020

Categorieën: , ,

Uitbundig druk is het (nog?) niet aan de Côte, maar als je de Méditerranée niet helemaal vertrouwt en toch verkoeling zoekt: niet veel verderop in het Pays de Fayence vind je het Lac de Saint-Cassien. Een groot stuwmeer (7 km, 420 hectares) dat wordt gevoed door de rivier de Siagne. Dit jaar precies 50 jaar geleden aangelegd, het dorpje Saint-Cassien werd doelbewust overstroomd. Nu een topattractie in het ‘arrière-pays’, met tal van kleine strandjes, omgeven door groen. Je kunt er vissen, zwemmen, waterfietsen, kanoën, roeien; gemotoriseerde watersport is verboden. Met picknicktafels en wat restaurantjes aan de kant van de D37/D38. Het Franse nationale roeiteam traint er.
Formeel valt het lac onder de gemeente Montauroux.
In het seizoen is het hier onder ‘normale’ omstandigheden druk, en zelfs nu ook, de Fransen weten van het meer. Maar wie er een wandeling voor over heeft, of naar de overkant vaart (het meer is te breed en te diep om over te zwemmen) kan nog flink wat rustige plekjes vinden.
Als de snackresto’s aan het meer je niet zo aanspreken: onderaan Montauroux – best een aardig Provençaals dorp – eet je heel goed in Le Carré d’Ange, www.restaurant-carredange.fr In het dorp zelf Le Marina, Rue de la Rouguière, +33(0)8 96 21 52 53.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven