Agenda: onze tips. Kijk wat er kan!

do 10 september 2020

Categorieën: ,

We zijn hier een beetje terughoudend met de aankondiging van ‘evenementen’. Amper te voorspellen valt of ze doorgaan, al helemaal niet nu de regering morgen (vrijdag 11/9) waarschijnlijk met nieuwe anti-corona maatregelen komt, met name voor de regio Le Sud/PACA. Wat ook een rol speelt: er zijn vrijwel geen toeristen en de Fransen zelf zijn weer aan het werk. Of in elk geval thuis. De belangstelling voor ‘evenementen’ zal ongetwijfeld tegenvallen.
Dus onder voorbehoud:

12-13 september: Les Fêtes Gourmandes Escoffier in Saint-Laurent-du-Var (Alpes-Martimes)
In het geboortehuis annex museum van Georges Auguste Escoffier (1846-1935), die beschouwd wordt als de grondlegger van de Franse cuisine. Waarover verschillend gedacht wordt, hij baseerde zich nogal op ideeën van Marie Antoine Carême (1784-1833). Vaststaat dat Escoffier (met zijn zware sauzen) door de Nouvelle Cuisine is ingehaald. Maar dit weekeinde dus proeverijen, kookles (ook voor kinderen) en allerlei ander vertier ter ere van Le Grand Chef. Meer info: http://www.recreanice.fr/fetes-gourmandes-villeneuve-loubet-sorties-vacances-famille

13 september: Amica Mea in de Abbaye du Thoronet (Le Var)
In het kader van de 9e cyclus van ‘Entre pierres et mer’. Zes zangers brengen à capella muziek uit de Renaissance ten gehore. Meer info en reserveringen: https://www.lesvoixanimees.com/agenda

15 september: La Tour d’ Aigues (Vaucluse)
Fietsen door Le Sud du Luberon. Over onbekende weggetjes langs verscholen dorpen en een glas wijn bij Domaine La Cavale. Er fietst een gids mee. Van 9 tot 12 uur. Op het vertrekpunt zijn elektro-fietsen te huur. Alle info en meer: https://www.luberoncotesud.com/les-cles-du-lub.html

26 september-3 oktober: wandelweek in Le Var
La Semaine Varoise de la Randonnée Pédestre. Er zijn zoals elk jaar tientallen wandelroutes uitgezet, aan de kust en in het achterland. Je moet je wel inschrijven, kijk op https://www.visitvar.fr/fr/agenda/temps-forts/semaine-varoise-randonnee-pedestre
Onduidelijk is nog of je gemaskerd moet wandelen.

26 september-9 oktober: Les Voiles de Saint-Tropez (Le Var)
De 22e editie van dit onvergelijkbare zeilfestijn dat zichzelf opnieuw heeft uitgevonden. La Société Nautique de Saint-Tropez organiseert de parade van mytische klassieke zeilschepen en moderne wedstrijdjachten tijdens een twee weken durend evenement dat – met alle voorzorgsmaatregelen – bijgewoond kan worden. Meer info: http://www.lesvoilesdesaint-tropez.fr/les_voiles_de_saint_tropez

26 september-25 oktober: Le Belem in Cannes (Alpes-Maritimes)
De beroemde 3-master, een van ’s werelds grootste zeilschepen en een ‘monument historique’ ligt in aan de kade in de Port Pierre-Canto en kan behalve bekeken ook bezocht worden, op reservering. Alle info: https://actumaritime.com/2020/07/24/le-belem-sera-a-cannes-a-partir-de-septembre-2020-et-y-reste-pour-lhiver

3 gedachten over “Agenda: onze tips. Kijk wat er kan!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven